Chris Kouwenhoven


23 mei - Training Day 1 - EMK Swimming Londen


Vanochtend na een best wel goed nacht rond 07.00 UK-tijd wakker geworden. Kon wel merken dat ik nog best moe was van het reizen.
Geen verkeerde keuze om een paar dagen vóór de eerste wedstrijddag te vertrekken.

In de mail was inmiddels ook extra informatie van de organisatie gekomen. Accredatie ophalen kan iedere dag vanaf 08.00, dus dat gaan we vandaag maar gelijk even doen.

Trainingsmogelijkheden zijn er vandaag vanaf 12.00 tot 20.00 (morgenochtend vanaf 08.00).
Ik heb dus deze ochtend mooi even de gelegenheid om met een logboek te beginnen. Achteraf is dat toch iets minder makkelijk heb ik gemerkt (tot mijn schande moet ik de wedstrijdverslagen van het NK nog maken kom ik nu ineens weer achter).

Ontbijtje genuttigd inmiddels en gekeken of er al meer bekend is over start-tijden. Tot zover heb ik alleen prognoses. Ik zal ze hierbij noemen, let wel dat dit een slag om de arm is. Het zijn UK tijden, dus tel er voor de NL in ieder geval een uur bij op. Andere wereld-delen, sorry, daar moet je zelf maar even aan rekenen, ik ben al bijna de tel kwijt.

Vanaf nu zijn tijdstippen die ik noem dus in UK-time zone!

woensdag, 800 meter, prognose: 16.15 uur
vrijdag, 400 meter, prognose: 16.30 uur
zondag, 50 meter, progonse: 13.25 uur
Van de 50 meter is inmiddels wel officieel het heat-nummer bekend, dat is: 66

Ook uitgezocht dat ik hier met 1 bus naar het bad kan, inclusief wandelen een klein half uur reizen dus. Vanaf 12.00 mag ik zwemmen. Ik zorg dan ook dat ik aanwezig ben, grootste kans dat het nog rustig is, kan ik mooi een lange training afwerken.
Eerst nog even accreditatie ophalen, dus ik ga om 10.30 weg. Lekker ruim en kan ik de boel een beetje verkennen en wat foto's maken.

Locatie appartement


Op weg naar het bad.

Na een minuutje wandelen, een ruim kwartier met de bus en nog 3 minuutjes wandelen doemde het London Aquatics Centre in London voor mijn neus op. Prachtige locatie, prachtig gebouw. Je komt aangelopen over de Olympic Boulevard. Hoewel er verbouwd wordt ademt de hele sfeer: SPORT uit. Geeft een erg prettig gevoel moet ik zeggen. De laatste keer dat ik dat zo voelde was in het Vikingskipet in Hamar (Noorwegen) en het zwembad aldaar.Ophalen accreditatie

Rechts op de boulevard stond een gebouwtje, keurig gelabeld met [Accreditation]. Nog voordat ik er was werd ik keurig toegesproken en gevraagd of ik op zoek was naar accredatie. Dat was natuurlijk het geval en allervriendelijkst kreeg ik de richting gewezen.
Het was helemaal niet druk, dus ik kon zo doorlopen. Even mijn naam gespeld. Yes madam, Kouwenhoven with a 'kay' en not as a Cow, smile.

Pasje was snel gevonden, touwtje eromheen en een kleine minuut later stond ik alweer buiten. Gaat ongetwijfeld nog sneller als er een queue staat, ik vermoed dat het met 30 seconden gepiept kan zijn.Wachten op naar binnen gaan.

Trapje af en dan kom je bij de hoofd ingang. Ik was een uurtje te vroeg zoals bedacht om nog even rond te kijken. Helaas mocht je nog niet naar binnen, dat zou rond 11.30 gaan gebeuren. Handig dat de Dutch Masters hadden afgesproken om in het oranje te komen, dus in no-time landgenoten gespot en de tijd door gebracht met kletsen.

Op een gegeven moment begon er een queue te ontstaan en we besloten in de rij te gaan staan. Het was weliswaar nog niet zo druk, maar je weet maar nooit. Geen verkeerde gedachte. Voor we het wisten was er een flinke rij en vantevoren was al gemeld dat er maximaal 200 in pool 1 en 180 in pool 2 zouden kunnen zwemmen.

Nadat we de accreditatie hadden laten zien en de deuren open gingen (figuurlijk dan, ze stonden vanwege het lekkere weer al open) naar binnen toe gelopen. Ik had mij voorgenomen om er als eerste in te willen liggen. Met het NK in Eindhoven was dat ook 2x gelukt, leuke gewoonte!

Beetje doorstappen, links en rechts wat mensen voorbij. Rap in het kleedhokje en zoals het een Triathleet behoort met 30 seconden omgekleedt naar zwembroek. Rap alles in de tas proppen en op naar het bad.
Yes gelukt, nog niemand te bekennen. Snel naar baan 5 (daarvan is zeker dat ik er ga zwemmen, namelijk zondag op de 50), brilletje in orde en starten maar. Als eerste het bad in, dat is alvast bereikt, hahaha
Helaas, het mocht niet lang duren. Aan het einde van het bad werd ik door een allercharmanste glimlach lief doch dringend verzocht het water te verlaten want het was officieel nog niet geopend. Nog geen life-guards aanwezig.Trainen

In den beginne was het nog relatief rustig. Zwemmers staan vaak op de kant eerst nog even te kletsen en in te zwaaien. Ik kon dus mooi in het eerste trainingsblok op duurtempo gaan liggen en in het midden de keerpunten oefenen. Hoewel ik in deze baan geen keerpunt hoef te maken met de 50(m) is over het algemeen de timing in de andere banen wel hetzelfde. In ieder geval het gevoel van afzetten, platen zijn overal gelijk.

Een half uur en zo'n 1,5 km later zat mijn eerste sessie erop. Het was inmiddels ook een stuk drukker geworden en dan ga je krijgen dat je geen fatsoenlijk keerpunt kunt maken. Althans het kan wel, maar afzetten tegen zacht vlees is wat anders dan een tijdwaarnemingsplaat.
Eruit geklommen en even pauze ingelast. Gelletje naar binnen toe en een halve bidon water.

In baan 5 lagen wel snelle Franse zwemmers en kon dus daar mooi mijn interval sessie doen. Met zo'n sessie is het niet heel erg als je een keer geen keerpunt kunt maken, dan deel je hem simpelweg wat anders in. Diverse 50'jes ; 100'jes en 200'jes met tempowisselingen, een half uur en wederom een 1,5 km later zat ook deze sessie erop.

Het gevoel van het bad begint nu echt lekker te komen. Het is ook weer niet zo dat de nieuwigheid er alweer af is, maar ik begin mij wel er lekker thuis te voelen.
Gevoel van het lijfje is ook prima. Lekker in de slag. Tempowisselingen oppakken en weer terug naar duurtempo gaat ook prima. De zin was er al en begint alleen maar mee toe te nemen!
Na 2e sessie wederom een Gel erin en een paar slokken water. Het begint alweer een stuk rustiger te worden en ik kan mooi in het laatste duurblok de andere banen en startblokken gaan verkennen.

Derde sessie was wederom een duurblok. Diverse banen en startblokken uitgeprobeert. De banen 0 en 9 zijn wel wezenlijk anders dan de binnenste 8. Ik hoop van ganze harte dat ik met de 400 en 800 (als ik in pool 1 zwem...) niet in 1 van deze banen lig. Vooral niet als dat ook nog eens langs de groene lijn is (je zwemt met zijn 2-jen in 1 baan en je houdt een eigen kant aan).
Wat ik aan afstand gezwommen heb en hoelang is door het wisselen van de banen en het steeds een andere afstand zwemmen erbij ingeschoten. Waarschijnlijk wel weer een half uur en tussen de 1200 en 1600 meter.

Alles bij elkaar een goede training gehad. Banen verkent, starten getest, keerpunten geoefend en het lijf met enige regelmaat even flink op zijn donder gegeven. Lekker gevoel aan over gehouden zo!

Douchen, recovery shake en halve energy cake erin gestopt. Omgekleedt en nog even bij het bad een paar filmpjes gemaakt.

Even bij Diving wezen kijken.

En nog een korte impressie van het wedstrijdbad.

CK has left the building

Deze hele training in pool 1 gedaan. Naast dat ik niet zeker wist of je mocht switchen was het dusdanig rustig geworden dat ik daar gretig gebruik van moest maken had ik zo bedacht. Trainingsessie morgen begint om 08.00 uur. Ik schat zo in, dat er dan inmiddels ook meer atleten zijn gearriveerd die dan naar pool 1 gaan. De sessie van morgen ga ik dan ook in zijn geheel in pool 2 doen. Van buitenaf even gauw een fotootje gemaakt (Klik op de foto voor groter).

De toerist uithangen

Ik had nog wel een paar uurtjes voordat ik hoefde te eten en besloot om nog even de toerist uit te hangen. Tegenover het Queen Elizabeth Olympic Park ligt een mega winkelcentrum. Drie verdiepingen en ontzettend veel winkeltjes. Meestal kleding en schoenen, maar ook wat speelgoed winkeltjes. Je kon er zelfs auto's kopen.
Daarnaast natuurlijk nog een grote hoeveelheid aan eten en drinken. Ik heb voor morgen al een tentje gekozen waar ik Japanese Sushi kan eten. Als lunch na de trainings-sessie en dan nog even het park zelf uitgebreidt gaan verkennen. Dat hoge ding wat je op de eerste foto ziet, daar kun je omhoog. Volgens mij met een prachtig uitzicht als gevolg.

Ik heb mij weten te beheersen om dingen mee te gaan slepen, tot ik bij een pub terecht kwam met de toepasselijke naam "The Cow". Tja, dat ziet nu eenmaal in mijn (achter-)naam en in mijn bedrijfsnaam, dus daar vond ik wel dat ik een half pint mocht drinken.


Terug naar het appartement

Vervolgens met een zatte kop (hahaha) weer de bus naar het appartement genomen. Raampjes open, zwemspullen te drogen hangen en een hapje eten. Televisietje erbij aangezet als achtergrondmuziek en lekker aan de slag gegaan met foto's en video's te uploaden en aan dit artikel te hangen.

Voor vandaag denk ik dat ik niets meer te melden zal hebben. Vanavond op tijd weer rusten, want morgen om 06.00 zal de wekker gaan, zodat ik lekker op tijd weer bij het bad ben voor de trainings-sessie.

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.