Chris Kouwenhoven


16 juni - Twee weken later - EMK Zwemmen Londen


Nu, zo'n 2 weken later als ik terugkijk op het evenement krijg ik er nog steeds een goed gevoel bij. De eerste week was lastig, het is net alsof je in een gat valt. Ik had ook erg weinig zin om te trainen, ook van de andere disciplines. Wel gek eigenlijk, want daar had ik mij juist zo op verheugd. De fiets en loopschoentjes had ik gemist...

Gelukkig kwam de zin het weekend erop alweer terug en kon ik de trainingen gaan oppakken. Niet teveel achterstand merkte ik dus dat is een prima teken. Het gevoel dat je lekker bezig bent geweest in Londen gaf ook een enorme motivatie boost om de Triathlons te gaan oppakken. Ik ging mij al bijna schuldig voelen dat ik zo'n aandacht aan alleen het zwemmen had gegeven.

Een evenement als een EK is voor mij voor nu een eenmalige gebeurtenis geweest. Ik ben tenslotte een wedstrijdsporter en wil meedoen voor fysiek tastbare herinneringen, bijvoorbeeld een diploma of een podiumplaats. Het is nu eenmaal niet anders, op dit moment zit dat er gewoon helemaal in. Daarnaast ligt mijn hart toch echt bij de Triathlon en wil ik deze evenementen er vooral bij doen. Zeker niet ondergeschikt, want het geeft in de winterperiode een goede motivatie en subdoelen naar wedstrijden om de adrenaline steeds weer even in een wedstrijdomgeving te prikkelen.
Evenement als NK Zwemmen voor Masters is wel iets waar ik mij mee bezig wil blijven houden. Zoals bij de afgelopen NK in Eindhoven is gebleken heb ik daar serieuze medaille kansen.
Volgend jaar is het WK Zwemmen voor Masters in Budapest. Als evenement wil ik dit (indien ik mij plaats natuurlijk) zeker wel gaan meemaken. Met in het achterhoofd de EK, weet ik dat ik daar voor wat betreft mijn wedstrijd-doelen op dit moment niets te zoeken heb. Dan maar andere doelen gaan stellen!

Kortom, het EK in Londen kan ik iedereen aanraden om eens een keer mee te gaan maken en biedt zeker, bij het stellen van de juiste doelen, een heel gaaf evenement, heel leerzaam, heel leuk, heel confronterend en een gigantische bak aan extra ervaring.

In de media

- website De Spatters - Masters zwemmen een goed EK in Londen

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.