Chris Kouwenhoven


Continental - Grand Prix 4-Season


In de lijn met de Continental Grand Prix 4000s II ben ik voor de trainingswielen op zoek gegaan naar een set all round banden, die het hele seizoen mee kunnen gaan en in alle seizoenen goed kunnen meegaan. Belangrijkste factor hierin is het niet lek rijden. Aangezien ik de meeste trainingskilometers maak tijdens woon-werk verkeer en in alle weersomstandigheden is het onderweg binnenband wisselen verre van prettig bij slecht weer.
Tevens was ik op zoek naar banden die meer het gedrag van de 4000s II benaderden, zodat het gevoel van de banden er nog meer ging inslijpen. Dat het daarmee Continental zou gaan worden, was wel de meest logische optie.

Al snel had ik de short-list gereduceerd tot 2 types. De Continental Grand Prix 4-Season en de Continental Gatorskin.

De keuze is uiteindelijk op de 4-Season gevallen omdat ik daarmee verwacht dat met name door het profiel ik hiermee in de winterperiode het beste uit de wielen kan. Beide zijn volgens mij uitstekend in het lek bestendig zijn.
Daarnaast is de leverbaarheid van de 4-Season in Nederland hoger, meer winkels die deze aanbieden en daarmee interessant voor de kans op aanbiedingen. De prijs van de 4-Season is sowieso lager dan de Gatorskin (typisch Hollands, maar dat ben ik tenslotte ook).

2 juli 2016

Afgelopen week deze banden besteld en zijn ook deze week geleverd. Vandaag de banden gemonteerd op de Fulcrum Racing 5 trainingswielen.

Let bij het monteren op de rotatie richting. Deze banden hebben op 1 wang een pijl staan met de tekst Rotation.

Het voorwiel liet zich erg makkelijk monteren. Voor het laatste stukje zelfs geen bandenlichters nodig gehad. De band richt zichzelf keurig rond de velg in een goede cirkel bij ongeveer 6 bar. De banden kunnen tot 8.5 bar worden opgepompt. Met deze velgen doe ik er echter nooit meer in dan 8 bij heel goed weer. Wat dat betreft nog een prima marge.

Ook het achterwiel liet zich erg makkelijk monteren. Op 1 plaats niet helemaal rond, maar kon dat bij 6 bar nog prima in de richting duwen.

4 juli 2016

Vandaag een korte testrit gereden en ben erg tevreden over de banden. Op een spanning van 7 bar gezet en een parcours uitgezocht waar zowel gladde klinkers, ruwe klinkers en snel asfalt te vinden was. Tesamen met een lang recht stuk en de nodige haakse bochten de banden ruimschoots getest.

In het bochtenwerk hebben ze veel grip. Comfortabel genoeg op de gladde en ruwe klinkers en snel genoeg op het asfalt. Dit laatste is gezien het werk wat ze moeten doen van minder belang, maar goed om te weten.

Na afloop zagen de banden er nog als nieuw uit, niets opgepikt of blijven plakken.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.