Chris Kouwenhoven


ZMC Emmeloord - Zwemmen - 25(m) vrije slag

Begindatum: 2016-10-22
Begintijd: 14:30:00
Einddatum: 2016-10-22
Eindtijd: 19:00:00
Locatie: Zwembad Bosbadhal
Adres: Boslaan
Huisnummer: 30
Postcode: 8302 EB
Plaats: Emmeloord
Gemeente: Noordoostpolder
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- 25(m) bad
- 6 banen
- geen in/uit zwembad
- inzwemmen: 14.30 uur
- jury: 14.30 uur
- aanvang: 15.00 uur
- Programma: 2
- Serie: 2 van 17
- Baan: 4
- Start-tijd: 16.04 start programma
- Uitslagen

Doel

Een ongebruikelijke afstand, zeker voor mij: 25(m) is 1 baan voluit sprinten. Lastig om hier iets over te roepen. Ik wil in ieder geval een goede start maken, hard onder water en kijken of ik de arm frequentie omhoog kan krijgen. Eigenlijk zou ik dat moeten gaan doen op de sprint-afstanden, maar ja probeer dat maar eens uit een duursporter te krijgen.
Punten zien te verzamelen voor de einduitslag van het Zuyderzee Master Circuit is uiteraard ook een doel.

Wedstrijdverslag

Vandaag geen zware activiteiten zoals voorafgaand aan de wedstrijden in Kampen en ik kon dus beter voorbereidt aan de diverse starts verschijnen. 's Ochtends merkte ik wel dat het wedstrijdprikkel gevoel wel weer even aangewakkerd moest worden, dat is tenslotte ook het doel van deze wedstrijden. Op weg naar het verzamelen in Beilen begon dat ook langzamerhand te komen en eenmaal omgekleed en bij de zwembak was ik alweer helemaal in de stemming om te mogen starten.

De afstand zelf van vandaag, 1 baantje knallen is wel een hele vreemde eend in de bijt. Alles moet kloppen, geen tijd voor herstel en rondkijken onderweg.
De start was matig, ik bewoog een klein beetje en op het signaal bewoog ik juist iets naar achteren en dus later weg dan had gemoeten. Gelukkig geen diskwalificatie dit keer.
Voor de onderwaterfase zat ik net iets te diep en het duurde voor het gevoel te lang voordat ik de armslag kon inzetten. Hoofd in het water, niet ademhalen, proberen een hoge frequentie te draaien. Lukte allemaal prima. Ik had niet het gevoel dat ik echter kracht in mijn slag kon leggen, wellicht frequentie toch te hoog?

Over hoe het ging verder prima tevreden, zoals meerdere keren aangegeven: voor mij een zeer incourante afstand en dat heeft ook zo zijn charmes.

Na de wedstrijd stond ik in mijn klassement 3e (yes, punten!) en na de herberekening zelfs 2e (yes, nog meer punten!) en gezien het kleine verschil had er meer in kunnen zitten.
Zie voor de volledige uitslagen de pdf's op de website van de organisatie

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.