Chris Kouwenhoven


ZMC Lelystad - Zwemmen - 25(m) vlinderslag

Begindatum: 2016-12-17
Begintijd: 16:00:00
Einddatum: 2016-12-17
Eindtijd: 19:00:00
Locatie: Sportcentrum de Koploper
Adres: Badweg
Huisnummer: 21
Postcode: 8223 PA
Plaats: Lelystad
Gemeente: Lelystad
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- 25(m) bad
- aantal banen: 6
- in/uit zwembad: Nee
- inzwemmen: 15.30 uur
- jury: 15.15 uur
- aanvang: 16.00 uur
- Programma: 2
- Serie: 11 van 12
- Baan: 2
- Start-tijd: 16:41

Doel

Doel van deze wedstrijd is om een goede tijd neer te zetten zonder diskwalificatie. Om hoog in het klassement te willen eindigen zal ik sowieso een geldige tijd moeten hebben en daarnaast natuurlijk zo snel mogelijk.
Concurrentie is weer in grote getalen aanwezig, dus ik zal moeten knallen om de nodige punten te verzamelen. Ik ben ingeschreven met een fictieve inschrijftijd, want ik heb deze afstand nog nooit gezwommen (helemaal nooit vlinderslag in een wedstrijd trouwens), dus ik hoop dat ik hem kan waarmaken.

Update 16 december 2016

Er zal een poging gedaan worden om live de tijden door te geven. Voor de thuisblijvers ideaal om mij toch te kunnen volgen. Kijk hiervoor bij LiveTiming

Wedstrijdverslag

Voor het van start op een vlinderslag nummer. Gelukkig denk ik dan maar is het maar een 25(m) en hoef ik geen keerpunt te maken. Deze slag traint ik vrijwel nooit. Een paar keer per jaar wil ik voor de grap wel eens een 25(m) doen, maar nooit serieus.

De zenuwen om het goed te doen waren vooral groot, geen fouten maken was wat er door mijn hoofd spookte.
Start was prima, onderwaterfase voelde niet goed aan, ik had de idee dat dit tijdens trainingen veel krachtiger ging. Ook het boven water deel was voor het gevoel niet goed. Het voelde als gehaast, ik haalde bij iedere slag adem en dat was echt niet nodig.

Kortom, een race met heel verbeteringen. Ik wil hem dan zeker ook nog eens een keer zwemmen, want dit vraagt om het neerzetten van een veel betere tijd.
Met 15"13 heb ik overigens wel een nieuw De Spatters masters clubrecord 25(m)-bad neergezet, dat is toch niet slecht voor een beginneling!

In de media

- Resultaat bij Swimrankings
- Resultaat bij SwimTimes
- Website De Spatters - Masterszwemmers in Lelystad

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie