Chris Kouwenhoven


WK Masters - Triathlon - Olympic Distance

Begindatum: 2017-09-17
Begintijd: 12:00:00
Einddatum: 2017-09-17
Eindtijd: 14:15:00
Locatie: Rotterdam: Rijnhaven - Veerhaven
Plaats: Rotterdam
Gemeente: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Informatie

- My Profile
- Website organisatie.
- Informatie Nederlandse Triathlon Bond (met een download naar Gekwalificeerde atleten).
- Start List: 2017 ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam | 45-49A Male AG (my wave) | Start Tijd: 12.00 uur
- Start List: 2017 ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam | 45-49B Male AG | Start Tijd: 12.05 uur
- Live temperatuur zwemwater
- Live Tracking - iOS
- Live Tracking - Android

- Startnummer: 21956
- Starttijd: 12.00 uur

- Uitslag: 68e (van de 145)

Wedstrijdverslag

Dit wedstrijdverslag is geschreven op 18 oktober 2017, een maand na de finish
De belangrijkste wedstrijd voor dit jaar: het WK Triathlon stond op de agenda voor 17 september 2017 en ik had er enorm veel zin in. Na een aantal jaren van blessures en dus wat diepe dalen mij toch weten te kwalificeren en na een drie-kwart jaar eigenlijk blessure vrij geweest te zijn had ik eindelijk het gevoel weer op de goede weg bezig te zijn.
Was ik dan alweer in topvorm, nee zeker niet. Het voelde allemaal uitstekend aan, vooral de moraal was erg hoog maar de snelheid met name bij het lopen zit er nog absoluut niet in. Zwemmen heb ik een mooie sprong gemaakt en dat heb ik door de zomer heen goed weten vast te houden, daar moest ik dan ook op vertrouwen en vooraan het water uitkomen. Het fietsparcours ligt mij niet zo, veel te technisch, toch had ik de verwachting aardig mee te kunnen komen en dan hopen dat ik een heeeele goede loopdag zou hebben.

In de aanloop naar de wedstrijd-dag toe werd de start-tijd steeds iets verder opgeschoven en stond op de wedstrijd-dag zelf gepland om 12.00. Heel netjes door de organisatie is deze uiteindelijk nog een kwartier later geworden, met zoveel deelnemers een puike prestatie.
Zoals bij ieder groot evenement wordt je vooral geleefd tot aan de start. Op specifieke tijden moet je zorgen dat je materiaal op de juiste plek aanwezig is en in ons geval moest alles vóór 10.00 in de Transitie zones aanwezig zijn (de fiets zelfs een dag vantevoren), dus dat betekende 2 uur wachten voor er gestart mocht worden. Geen punt, je weet het vantevoren, dus dat is een kwestie van een rustig plekje opzoeken, de tijd in de gaten houden en zorgen dat je je ritueel gewoon blijft doen zoals altijd.

Dan mochten we uiteindelijk van start. Ten opzichte van vorig jaar had ik een andere positie gekozen in de verwachting dat deze efficienter zou zijn. Dat pakte goed uit! Na een bliksemstart waarbij de eerste 50 voluit gingen lag ik mooi vooraan. Een breed veld, dus exact de positie weet je niet. Bij de eerste boei schatte ik in bij de eerste 10 te liggen en dat bleek een stabiele plek te zijn. Zo rond die plek ben ik ook het water uitgekomen en voor het gevoel uitstekend gezwommen. Goede lijnen, goed op tempo, geen negatieve gedachtes.

De eerste transitie was vooral veel lopen en tja, daar laat ik uiteraard tijd liggen. Wel was ik zo verstandig geweest om een energy-reep mee te nemen die ik mooi kon opeten richting de wisselzone. Die hoefde ik tenminste niet met de nodige capriolen op de fiets op te eten!
De wissel zelf ging voorspoedig, voor het eerst had ik een elastiekje gebruikt om 1 schoen omhoog te houden. Dit om te voorkomen dat hij over de grond zou slepen en daarmee uit de pedaal zou kunnen springen. Dat had ik toch nog even moeten trainen. Bij het op de fiets springen ging het bijna mis en moest weer even de benen aan de grond doen om te voorkomen dat ik een schoen verloor. Gelukkig was daar mijn coach René die mij tot kalmte maande en het stap voor stap moest oplossen.

Toen was het fietsen en voor mijn gevoel heb ik het helemaal niet slecht gedaan. Vooral de delen waar je kon liggen (naar schatting was dat voor mij maar 10% van het geheel) en omhoog op de van Brienenoordbrug kon ik behoorlijk doortrekken en liep de nodige atleten daarbij in. Helaas ging het vervolgens bij het technische gedeelte weer de andere kant op en werd ik aan alle kanten voorbij gestoken met het gevoel stil te staan. Tja Chris, trainen op de bochten!!
Vooral teleurstellend als je uiteindelijk in de uitslag met de tussentijden ziet hoeveel minuten ik heb laten liggen.

Bij de tweede wissel had ik goed verkend en moest bij een pipowagen zorgen dat ik uit de schoenen ging. Waarom deed ik dat dan niet???
Kortom, bij de balk was nog 1 schoen aan, deze heb ik terplaatse uit gedaan en omdat de andere schoen wel heel erg over de grond sleepte en ik hem niet wilde kwijtraken die uit de pedaal getrokken en in mijn handen allebei meegenomen. Niet ideaal maar ik had bedacht er niet zoveel zorgen over te maken. Focus op de ingang van de fietsenrij en dan snel aan het lopen beginnen.

De eerste 3 kilometers voelde erg lekker en dat bracht mij wel een goed gevoel. Blijven concentreren op de lastige bochten en ongelijke stukken en zorgen dat er op tijd de Gels naar binnen gaan. Zo rond de 5-6 km begon het wel een stuk zwaarder aan te voelen, de bovenbenen leken vol te lopen, ik was inmiddels een paar keer gezwikt en dat gaf mij moraal wel even een tik.
Tegen mezelf gezegd dat ik een km of 2 wat moest proberen te herstellen en dan de negende km weer even gas te geven om in ieder geval gevoelsmatig een goede finish te hebben. Dat lukte!

Na de finish komt uiteindelijk de emotie van een jaar trainen, proberen, herstellen enzovoort eruit en dat is goed. In eerste instantie teleurstellend dat het lopen niet helemaal volgens mijn hoop ging maar dat ging ik alweer vrij snel relativeren.

Inmiddels kijk ik heel positief terug naar deze wedsrijd. Vooral de weg ernaartoe geeft heel veel tevredenheid. Misschien had ik wel gehoopt dat het heel goed zou gaan en ik enorm boven mezelf uit zou stijgen, maar de verwachting en vooral de uiteindelijke vorm stonden dat helaas nog niet toe. Wel geeft het mij dusdanige spirit dat ik uit heb mogen komen op het WK, dat ik volgend jaar ga proberen om het EK te mogen starten.

In de media

- Transition: Forte Sportswear nieuwe kledingpartner NTB
- Forte Sportswear: Forte triathlon suit Pro
- De krant van midden-drenthe (06 september 2017) - 'Ik wil het beste uit mezelf halen'
- 25 augustus 2017, Interview met Boom uitgevers
- 14 september 2017, Interview RTV Drenthe, programma De Brink
- 14 september 2017, website RTV Drenthe - Drent aan de start van WK triatlon: 'Als je start heb je kans'
- 04 september 2017, website dorpruinen.nl - Ruiner doet mee aan WK triatlon

Course

Course Agegroups

Start List: 2017 ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam | 45-49A Male AG


Start List: 2017 ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam | 45-49B Male AG

Reacties

Chris Kouwenhoven
Hi Chris,leuk en gefeliciteerd om er by te horen.Wat een ervaring,je hebt het nu gedaan en het volgehouden.We zyn trots op je,vele liefs vanuit new Zealand sis
2017-10-20

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.