Chris Kouwenhoven


ZMC Zwolle - Zwemmen - 50(m) rugslag

Begindatum: 2017-01-07
Begintijd: 11:45:00
Einddatum: 2017-01-07
Eindtijd: 14:00:00
Locatie: Zwembad de Vrolijkheid
Adres: Ossenkamp
Huisnummer: 7
Postcode: 8024 AG
Plaats: Zwolle
Gemeente: Zwolle
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- Website Zuyderzee Masters Circuit
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: Nee
- inzwemmen: 11.15 uur
- jury: 11.00 uur
- aanvang: 11.45 uur
- Programma: 2
- Serie: 3 van 13
- Baan: 1
- Start-tijd: 12.34 uur

Wedstrijdverslag

Bedoeling van deze start was om een geldige tijd neer te zetten. Voor het klassement van het ZMC is dat noodzakelijk. Nou, die geldige tijd heb ik nog maar net gered..

Zwemmen op de rug doe ik eigenlijk nooit. Bij het inzwemmen met trainen 1x een baantje en als ik een keertje wisselslag zwem. Starten en keerpunt doe ik echt nooit. Kortom, het zou een heel gevecht worden.

Bij het starten had ik mij voorgenomen om niet te proberen over het water heen te zweven. Afzetten, door het water en gewoon beginnen met zwemmen. Dat lukte, uiteraard door de weerstand heel traag weg, maar dat gaf niet, ik was niet te vroeg en dus bij de start geen diskwalificatie.

Zwemmen eerste baan geprobeerd om tempo te maken, voor mijn gevoel ging dat best goed. Het plafond had behoorlijke orientatie mogelijkheden. Onder de vlaggetjes door, tellen tot zes en dan volle concentratie op het keerpunt. Ik voelde iets en dacht dat dit de kant was. Bij het maken van het keerpunt kwam ik erachter dat ik in de lijn gezwommen was en nog akelig ver weg van de kant. Extra lang gemaakt bij het keerpunt en ik kon nog net met mijn teen de kant aantikken. Voor het gevoel niet verder dan 90 graden doorgedraaid, ai, dat is even afwachten. Het jurylid op de kant nog even een onschuldige blik gegeven in de hoop dat hij het door de vingers ziet en toen maar aan de baan terug begonnen.

Deze ging in ieder geval een stuk rechter, meer gefocused op mijn lijn en nu zorgen voor een goede aantik. Snelheid had ik allang niet meer. Slecht keerpunt, dus geen afzet, balen, niet mijn afstand. Kortom:snel vergeten.

Uitslag

Ondanks de verre van sublieme race ben ik in mijn H45 op de 5e plaats ge-eindigd wat toch nog 1 punt voor het klassement heeft opgeleverd.
- Uitslagen op de website van het ZMC.

In de media

- Resultaat bij SwimRankings
- Resultaat bij SwimTimes

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie