Chris Kouwenhoven


FCB ECO Raw Energy Bar
Eigenschappen van dit product

Vanwege het ontbreken van mijn favoriete energy cakes, heb ik voor deze energy bar gekozen. Bovendien was het winter periode en dat is een uitstekende tijd om eens andere producten uit te proberen.

Het 100% ecologisch zijn, ontbreken van synthetische kleur, geur en smaakstoffen spreekt mij ontzettend aan in dit product. Het is van zweedse makelij en ik heb altijd goede ervaringen gehad met producten uit Scandinavische landen.

Het product heb ik bij Body&Fit besteld in de smaak Coconut - Almond (kokosnoot, amandel). Een andere smaak was niet voorradig en in de doos van 24 repen zit dan ook alleen deze smaak.

De dosering per reep is 30 gram, zie de onderstaande tabel voor de ingredienten. De verhouding van de ingredienten geeft met name aan dat deze bedoeld is vóór en tíjdens de inspanning.


Ervaring met dit product

Deze repen heb ik met name uitgetest als tussendoortjes op het werk, dus in een rustfase en daarnaast als tussendoortjes op een wedstrijd zwemdag waarbij ik meerdere keren moest starten.

De verpakking laat zich goed openen, het is solide, kruimelt niet en valt niet uit elkaar en wordt ook niet slap als het langere tijd in je tas zit.

Het consumeren vind ik prima gaan, op sommige momenten voelt het wat droog aan, maar dat kan net zo goed aan de omstandigheden hebben gelegen dan aan het product.

Als het gaat om toevoegen van energie tussendoor is het een uitstekend product. Op een wedstrijddag zwemmen met 3 starts consumeerde ik 2 repen (tussen start 1 en 2, tussen start 2 en 3) en dit gaf mij voldoende energie.

Als het gaat om een stukje trek wegnemen in de rustfase, daar vind ik het product niet geschikt voor. Hoewel ik er niet aan twijfel dat het mijn energie voorraden aan zal vullen had ik nog wel een gevoel van trek en soms zelfs een rommelende maag.

Het product in zijn algemeenheid verdient zeker mijn aanbeveling, als het gaat om mijn persoonlijke product dan houd ik het nog bij mijn favoriete energie cakes.

Links

- First class brands of Sweden (maker van het product)

- Body & Fit (mijn leverancier van het product)


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.