Chris Kouwenhoven


2XU - Hyoptik Thermal Compression 3/4 Tights
Eigenschappen van dit product

Voor alle informatie rondom dit product verwijs ik naar de website van 2XU.

Voor mij zijn vooral de volgende eigenschappen van belang:
- Compressie
- Goede pasvorm
- De broek mag niet 'kruipen'
- Geschikt voor koudere omstandigheden

Ervaring met dit product

15 februari 2017
De broek heb ik nu 2x gedragen. De eerste keer tijdens een tempo-loop van 4(km). De broek heb ik gedragen in combinatie met 2XU compressie sokken, waarbij ik de broek die bij mij net over de knie reikt over de sokken had gedaan. Het over de sokken betekent in mijn geval ongeveer een centimeter.
De tempoloop ging prima, compressie deed uitstekend zijn werk. Minder vibratie van de spieren en het duurde ook langer voordat het tempo omlaag ging. Dat laatste is overigens altijd lastig te beoordelen, tenslotte treedt dat gedrag ook op omdat je meer getraind raakt.
De broek kroop in ieder geval niet heel erg op bij de romp. Wel kroop hij op bij de knieën, zodat er een centimeter huid 'bloot' kwam te liggen. De weersomstandigheden waren dat het een paar graden vroor, waardoor de huid rood was geworden van de kou en dus licht ge-irriteerd. De broek zelf geeft overigens bij die paar graden vorst prima een thermisch effect.

De tweede keer was tijdens een duurloop van een uur. Dit keer had ik mijn sokken een centimeter over de broek gedaan, wat in ieder geval resulteerde dat de broek bij de knieën niet omhoog kroop en ik geen last had van een koude, rode en ge-irriteerde huid.
Ook hier deed de compressie uitstekend zijn werk. Het hele uur kon ik qua tempo met opgegeven hartslag een marge aanhouden van ongeveer 0,6 km/uur wat de voorgaande trainingen zeker niet lukte.

Conclusie tot nu toe is dat de broek uitstekend functioneert en ik hoop er dan de komende periode veel trainings-effect van te hebben.
Erg benieuwd met welke weersomstanigheden de broek comfortabel blijft. Ik kan mij voorstellen dat bij meer vorst of juiste hogere temperaturen en aan de andere kant bij neerslag het comfort en wellicht het trainingseffect zal veranderen.
Zodra ik daar meer ervaring over heb zal ik dit artikel ermee updaten.

week 09 - 2017
Vanwege het uitermate tevreden zijn met het product heb ik een 2e aangeschaft. Dan kan de andere broek ook eens een keer in de was.
Dit keer met rode accenten aan de zijkant.

Links

- 2XU, de maker van het product
- FuturumShop, mijn leverancier van het productNieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.