Chris Kouwenhoven


Jagwire - Road Pro Brake Cable


Dit artikel beschrijft mijn ervaringen met de Teflon remkabel van Jagwire. Het gaat hier om de road bike variant. Deze variant is benodigd voor diverse remgrepen van SRAM.Inleiding

Met de komst van nieuwe remgrepen had ik ook de road variant van de binnenkabel nodig. Daarvoor maakte ik gebruik van de MTB variant.
Omdat Jagwire verreweg mijn favoriete binnenkabel is heb ik wederom gekozen voor dit merk.

Eigenschappen van dit product

Voor een totaal overzicht van eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Jagwire, de maker van het product.

Voor mij zijn de belangrijkste eigenschappen:
- Teflon coated, waardoor de kabel beter glijdt. Vooral in combinatie met de Jagwire buitenkabel
- De kabels zijn voor gerekt, zodat ze na een tijdje gebruikt te hebben nog steeds op dezelfde lengte zijn en je niet hoef na te stellen.
- De kabels hebben een zwarte coating wat uitstekend staat.

Ervaring met dit product

Zoals ik gewend ben van het werken met dit merk zijn ook de remkabels in de road-bike variant uitstekend te installeren. Ze laten zich makkelijk in de behuizing stoppen en afstellen. Afknippen met een goede rondbek tang zorgt ervoor dat er geen stukjes kabel meer blijven uitsteken waarna je makkelijk het eind dopje erop kan zetten.

Links

- Jagwire, maker van het product
- HiBike, mijn leverancier van het product


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie