Chris Kouwenhoven


Sportful - Fiandre - NoRain Bibshort
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Sportful, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- Warm
- Waterafstotend

Ervaring met dit product

week 09 - 2017
In navolging van de beenwarmers van Sportful heb ik de Bibshort besteld. Van dit product verwacht ik dat het mij relatief droog en in ieder geval warm houdt bij de vochtige najaar, winter en vroege voorjaar dagen. De beenwarmers hebben hun functie inmiddels bewezen en nu hopen dat de Bibshort hetzelfde doet en ik geen rode en koude plekken boven de beenwarmers oploop.

De eerste ervaring is op de rollerbank gedaan. De broek zit comfortabel genoeg in zowel lig als zit. Nu even de eerste buitentraining afwachten en ik zal de ervaring in dit artikel achterlaten.

16 maart 2017
De eerste buitentraining met deze broek gedaan. De buitentemperatuur lag rond de 15 graden en de broek was niet te warm en niet te koud. Geen rode plekken na afloop. Hij zat ook comfortabel en kroop naar mijn idee niet op. Minpuntje is wel dat hij op mijn zadel aan het glijden is, waardoor ik tijdens het liggen regelmatig weer even mijn sweet-spot op moet zoeken.
Voor buitentrainingen is dit voorlopig een blijvertje!

20 maart 2017
Vanochtend er voor het eerst mee in het natte weer gereden. Echt regen kon je het niet noemen. Eerst wat miezerig, daarna wat droog en aan het einde van de training lichte regen. Wel veel opspattend water.
De broek heeft zich goed gedragen. Ik bleef in ieder geval warm en de bovenbenen waren na afloop droog. De onderbenen rondom de enkels waren behoorlijk nat. Nu is maar even de vraag of dit door de beenstukken komt of door de overschoenen die het vocht hebben vastgehouden en vervolgens via de sokken naar boven toe hebben doorweekt.
Kortom, nog steeds een uitstekend product en zodra er bijzonderheden zijn ga ik dat weer melden in dit artikel.

Links

- Sportful, maker van het product
- Fietskledingvoordeel.nl, mijn leverancier van het product


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie