Chris Kouwenhoven


ZMC Alkmaar - Zwemmen - 50(m) vlinderslag

Begindatum: 2017-04-09
Begintijd: 13:45:00
Einddatum: 2017-04-09
Eindtijd: 17:45:00
Locatie: Zwembad De Hoornsevaart
Adres: Hertog Aalbrechtweg
Huisnummer: 4
Postcode: 1823 DL
Plaats: Alkmaar
Gemeente: Alkmaar
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie ZMC
- Website organisatie wedstrijd
- 50(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: Nee
- inzwemmen: 13.15 uur
- jury: 13.15 uur
- aanvang: 13.45 uur
- Programma: 1
- Serie: 3 van 12
- Baan: 5
- Start-tijd: 13.46 (eerste serie)

Wedstrijdverslag

Nadat ik 31 maart 's ochtends met een nekblessure opstond en 3 Fysio sessies verder nog steeds wat last van de nek had stond ik erg in dubio of ik wel moest starten. De halve en drie-kwart training die ik had gedaan ging qua zwemmen wel ok, geen last. Het afzetten echter voelde niet goed aan, alsof het hoofd los stond op de romp. Bij het starten vanaf startblok zou 'de klap' alleen maar groter worden en dat was wel een eng idee.
Aan de andere kant moest ik deze slag/afstand combinatie wél zwemmen om opgenomen te worden in het klassement en dat was wel het doel van dit circuit.

Tijdens het inzwemmen en een hele voorzichtige proefstart merkte ik dat het op zich wel zou gaan. Ik moest alleen geen toptijd willen zwemmen en zeker geen hele harde afzet doen.

De start voelde goed aan, geen klap op de nek en onderwaterfase ging prima. De eerste paar slagen voorzichtig gezwommen en dat voelde prima aan. Onderweg besloten om in dat ritme en tempo door te zwemmen, goed op techniek te blijven letten en te zorgen dat ik een geldige tijd ging zwemmen.

Zo alles bij elkaar genomen ben ik erg tevreden en heb de bijgestelde doelen behaald. Aangezien ik deze afstand/slag combinatie nooit eerder had gezwommen was ook de eerste P.R. van de dag binnen. Bovendien was ik serie snelste en de organisatie had als presentje: een bidon!

In de media

- Resultaat bij SwimRankings
- Resultaat bij SwimTimes
- Uitslagen bij Zuyderzee Masters Circuit
- Klassement Heren 45+
- Punten overzichtNieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.