Chris Kouwenhoven


2XU - Elite Power Recovery Full Length Compression Tights
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van 2XU, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- bijdragen aan het afvoeren van afvalstoffen voor een sneller herstel.

Ervaring met dit product

13 mei 2017
De ervaring met dit product is in 1 woord te vangen: Fantastisch!

De broek is nu sinds een week of 3 in het bezit. Ik heb hem meegenomen naar het Nederlands Kampioenschap lange baan zwemmen in Eindhoven waar ik hem in ieder geval direct na alle afstanden van die dag heb aangetrokken en soms ook tussendoor voor een uurtje of 2. De broek droeg ik dan de hele verdere avond en de eerste 1-2 uur van het slapen. Tijdens het af en toe wandelen en het zitten in de stoel met de beentjes omhoog zit hij fantastisch en ondervind ik nergens last van de druk.
Tijdens het slapen echter, gaat het onder de voet knellen en trek ik de broek uit. Ik heb even geprobeerd om de band die over de voeten loopt achter mijn hiel te doen, maar ook daar ging het dan drukken. Tevens is dat niet de juiste manier om met de broek om te gaan omdat daarmee een deel van de stuwing weer naar de voeten gaat en daar moet het juist vandaan gaan.

De broek trekt makkelijk aan en zit comfortabel. Wel zakt hij bij mij van de billen af bij het zitten en tijdens het rondwandelen door het huis.
Het dragen van de broek in de auto (in ieder geval van een wedstrijd) is ook een uitstekende manier om continue aan het herstellen te zijn.

Momenteel draag ik de broek vooral overdag als ik thuis ben en deze gaat een uur of 2 voor een training uit. Dit laatste is meer een 'ik denk dat ik het zo moet doen' in plaats van dat deze mening ergens op gestoeld is.

update 23 augustus 2017

De broek was inmiddels een kleine 3 maanden in bezit, bevalt nog steeds uitstekend maar moet zo nu en dan toch eens in de was. De broek is vrij prijzig, dus gewacht met een 2e aan te schaffen tot er een goede aanbieding langs kwam.
Gisteren is de broek bezorgd (maat S) en vandaag heb ik de nieuwe aangetrokken.

Wat mij direct opviel bij het aantrekken is dat de rek van een nieuwe broek aanzienlijk kleiner is. Kortom, aantrekken gaat moeilijker wat erop wijst dat de druk, dus de compressie, een stuk hoger is bij nieuw materiaal.
Ik kan nog geen conclusies trekken, daarvoor zal er meer tijd overheen gaan en wellicht vaker een nieuw product. Het is wel iets om in het achterhoofd te houden. Als de broek inderdaad na 3 maanden al een (groot?) deel van de compressie verliest dan zie ik dat als een lichte tegenvaller. Uiteraard moet worden meegenomen of dit aan het gebruik ligt (frequentie en manier van dragen) of wellicht de manier van wassen en het gebruik van soort wasmiddel.

Links

- 2XU - Power Recovery Compression Tights, maker van het product.
- Sportshoes.com - 2XU ELITE RECOVERY COMPRESSION TIGHT - SS17, mijn leverancier van dit product.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie