Chris Kouwenhoven


LAC - Zwemmen - 1500(m) vrije slag

Begindatum: 2017-11-05
Begintijd: 13:45:00
Einddatum: 2017-11-05
Eindtijd: 16:45:00
Locatie: Sportstad Heerenveen
Adres: Abe Lenstra Boulevard
Huisnummer: 23Q
Postcode: 8448 JA
Plaats: Heerenveen
Gemeente: Heerenveen
Provincie: Friesland
Land: Nederland

Informatie

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- 25(m) bad
- 8 banen
- inzwemmen: 13.15 uur
- jury: 13.15 uur
- aanvang: 13.45 uur
- Programma: 5 (aanvang 14.40 uur)
- Serie: 2 (geschatte aanvang 15.25 uur)
- Baan: 6
- Start-tijd: 15.25 uur

Wedstrijdverslag

Dit verslag is geschreven op 06 december 2017
Het is even flink graven in het geheugen hoe ik deze wedstrijd heb beleefd. Sowieso weer mijn eerste losse zwemwedstrijd van het nieuwe seizoen.
Voorbereiding op de dag zelf en richting de start ging als vanouds en dat voelt prima. Dat wedstrijdritueel ga ik er voorlopig in houden.
Felix meegenomen als bordjes draaier en dat voelt ook erg goed, zo samen met je zoon de wedstrijd doen is erg fijn (vice versa natuurlijk ook)
Onderweg voelde ik mij erg stabiel, geen moment van verval of moeilijke momenten gehad en ik had de idee dat ik goed op weg qua tijd lag.
Na de finish even snel gespiekt op de tussentijden lijst en ook dat gaf de bevestiging dat ik heel vlak heb gezwommen. Helaas heb ik daar niet een totaal overzicht van gekregen, ik had eigenlijk even een foto ervan moeten nemen.

Geen persoonlijk record gezwommen, hoewel ik dat onderweg toch qua gevoel mee bezig was. Achteraf gerelativeerd was dat ook niet te verwachten. De hele zomer specifiek voor het buitenwater getraind, minder op keerpunten getraind en zeker niet op hoge topsnelheid.

Mijn tijd was 21'39
21 seconden boven mijn p.r. = een ruime seconde per 100
wel was ik 15 seconden sneller dan de 1500(m) in dezelfde periode van vorig jaar, daarmee begin ik in ieder geval sneller aan het nieuwe seizoen dan vorig jaar.

Conclusie is dat ik tevreden ben over deze race, stabiel, vlak, snellere beginsituatie dan een jaar eerder. Weer een sprongetje gemaakt, op naar het winter seizoen!

In de media

- Resultaat bij SwimRankings
- Resultaat bij SwimTimes
- Uitslagen bij KNZB


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.