Chris Kouwenhoven


16 januari 2018 - Reizen van Ruinen naar Terneuzen

Voor het vertrek

Na 's ochtends de camper te hebben ingepakt en rond 11.00 nog even warm gegeten ben ik afgereisd van Ruinen naar Terneuzen. Bij het vullen van de verswatertank geconstateerd dat de afsluiter van de leegloopslang (nog steeds) lekte. In Denemarken hadden we al last van een leeggelopen tank, maar dat verweet ik het vullen van de boiler en het steeds opengaan van de vostbeveiliger. De gardena waterstop onder de camper verwijderd en vervangen door de met duct-tape omwikkelde stop die er inzat toen we hem kochten. Was nog niet helemaal dicht, maar druppelde in ieder geval een stuk minder. Wellicht ging het druppelen nog weg naarmate de plug er langer in zou zitten.
Inmiddels wel helemaal nat, het had net flink gehageld en de grond was dus erg vochtig. Snel droge kleren aan en nog een groot bord met aardappels, groente en shoarma genuttigd, mijn galgemaal :-)

De reis

Deze ging zeer voorspoedig. Onderweg wel een aantal hagel en regenbuien, maar dat gaf geen problemen onderweg als het ging om file's of iets dergelijks. Wel stond er een harde wind tegen en dan kun je merken dat deze camper niet zo ontzettend krachtig is. Inhalen van vrachtwagens is er dan niet meer bij. Op zich ook weer niet heel erg, dan maar slipstreamen en op deze manier ook nog wat brandstof besparen. Halverwege de rit de tank weer volgegooid met diesel en even een kleine rustpauze gemaakt.
De weg ging het laatste stuk naadloos over in een tolweg. Daar had ik op gerekend en had de 5 euro klaar gelegd in de cabine. Hmmm, dat viel wel tegen toen de aardige zeeuwse mevrouw mij vertelde dat ik een zogenaamde Cat.3 auto heb en dus 18,20 Euro mocht afrekenen. Tja, dat moet dan maar en na deze verplichte pitstop snel doorgereden naar de camping.
Ik had aangegeven dat ik er rond 16.00 zou zijn en met 16.02 als aankomsttijd was dat helemaal niet verkeed ingeschat!
Het laatste stukje was nog wel even spannend en zoeken. De navigatie gaf een inrit aan waar ze keurig een gesloten slagboom hadden gemaakt en de enige weg die ik zo snel kon volgen had een verboden in te rijden voor personenauto's bord staan. Gelukkig stond er wel bij dat het toegestaan was voor het bereiken van de aangesloten percelen. Smalle weg, hopen op geen tegenliggers en toen kon ik de camping opdraaien.

Het verblijf

De camping heet Mini Camping het Sluisje en ligt op fietsafstand van het zwembad. Na een alleraardigst ontvangs mocht ik de camper op het verharde deel neerzetten wat normaal gesproken parkeerplaats is, ik was tenslotte toch de enige gast. Na het inschrijven en het aansluiten aan het stroom kon ik mij gaan verdiepen in het verder druppelvrij maken van de verswatertank. Bij aankomst druppelde deze namelijk nog steeds.
Aan de beheerder had ik al gevraagd of deze een stop had, zoals je ook in een luchtbed doet, want dan kon ik die aan de binnenkant van de tank stoppen en dat moest dan samen met de andere plug toch wel voldoende zijn.
Deze was helaas niet aanwezig, tot we op de idee kwamen om een stukje hout erin te schuiven. Deze zou vanzelf wel uitzetten en daarmee de afsluiting voltooien. Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen!
De camping zelf is niet heel groot, gewoon op het veld bij de eigenaars. Wel voorzien van een toiletruimte met wc's, douches en een afwasgedeelte. Daar ga ik mij de komende dagen prima mee redden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie