Chris Kouwenhoven


NK Masters- Triathlon - Olympic Distance - 2018

Begindatum: 2018-06-23
Begintijd: 10:30:00
Einddatum: 2018-06-23
Eindtijd: 12:45:00
Adres: Raadhuisplein
Huisnummer: 1
Postcode: 3891 ER
Plaats: Zeewolde
Gemeente: Zeewolde
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Informatie

- Website organisatie
- Facebook Zeewolde Endurance
- Deelnemerslijst
- Startnummer: A39
- Uitslag per Categorie zie Mannen 45-49 jaar

Wedstrijdverslag

24 juni 2018
Met een verre van ideale toestand ben ik aan de start verschenen. Afgelopen week een flinke verkoudheid opgelopen die ik met paracetamol een beetje heb weten te onderdrukken. Afgelopen nacht door muziek vanaf de sportvelden wat tot laat doorging kort en slecht geslapen en door de afgelopen weken minder trainingsarbeid ook nog eens 5 kilo zwaarder.
Kortom, ik zag het eigenlijk helemaal niet zitten om te gaan starten. Maar goed, vantevoren opgeven is niet mijn ding en dus heb ik mij maar voorgenomen om zonder enige vorm van verwachting van start te gaan.

Het evenement is in het midden van Zeewolde bij het Gemeentehuis opgezet en vlakbij een grote gelegenheid tot parkeren, organisatorisch dus alles vlakbij elkaar en dat is erg fijn.
Het vaste ritueel tot de start aangehouden en toen was het de beurt aan onze startserie.
De start van het zwemmen was prima, echter na een meter of 75 kreeg ik het ontzettend benauwd. Het pak leek steeds strakker te gaan zitten en ik moest het tempo behoorlijk laten zakken. Hierdoor mistte ik de aansluiting met de eerste groep en heb de tweede groep geleidt nadat ik weer een beetje op tempo was gekomen.
Zwemmen zo in de haven is erg leuk. Wel wat ondiep met begroeiing waar je af en toe doorheen kwam maar verder geen belemmering.
Mijn eerste gedachte na het zwemmen was, dat ik het ontzettend slecht gedaan had. Aan de hand van de uitslagen vind ik het op zich nog meevallen.

De wissel ging wat moeizaam, pak bij de armen wilde niet vlot uit en bij het uittrekken van het linkerbeen voelde ik een kramp opkomen. Deze bleef gelukkig weg en ook tijdens de verdere race. Het was echter wederom een teken dat ik verre van fit was.

Het fietsen ging naar verhouding eigenlijk best goed. Continu tegen de ademhalingslimiet aangezeten. Tegen de wind in goed diep kunnen zitten. Vanwege de voorspelde sterke wind heb ik gekozen voor een 60mm diep achterwiel in plaats van het dichte achterwiel en voor zelfs een 30mm in plaats de gebruikelijke 60mm. Hier heb ik onderweg geen spijt van gehad. Grote delen van het parcours kwam de wind van de zijkant. Achteraf gezien had een dicht achterwiel misschien nog wel gelukt, voor was de keuze van een lage velg perfect.

De tweede wissel ging perfect en ook de start van het lopen voelde goed aan.

Het lopen zelf heb ik als heel vreemd ervaren. Op zich voelde het helemaal niet zo traag aan, maar de split van 48 minuten is eigenlijk om mij diep te schamen. Ok, het voelde wel heel zwaar aan en ik liep behoorlijk op mijn grens. Misschien was de grens door alle omstandigheden wel een heel stuk lager. Aan de andere kant moet ik ook gewoon heel eerlijk zijn dat de laatste 3 maanden verre van ideaal voor het lopen zijn geweest en dat dat volgend jaar en vooral aanstaande winter heel anders ingevuld moet worden.

Eindconclusie van dit NK waar ik uiteindelijk 10e ben geworden in mijn categorie is verre van ideaal verlopen, ben ik gematigd tevreden en ga ik met wederom leermomenten weer vooruit kijken.Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.