Chris Kouwenhoven


2XU - Compression Tri Singlet
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van 2XU, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- compressie
- vocht en zweet afdrijvend
- zakje op de achterkant
- verkoelend

Ervaring met dit product

02 maart 2018
De naam van deze singlet is Tri Singlet wat betekent dat hij met wedstrijden is te gebruiken en als hij voor wedstrijden geschikt is, dan vast ook voor trainingen. Ik zal deze in principe niet voor wedstrijden gaan gebruiken, want mijn voorkeur gaat uit naar een volledig trisuit. Wel wilde ik in trainingen compressie voor het bovenlichaam gaan toepassen, waarbij ik vrij blijf in de keuze van kleding aan de benen. De keuze voor een singlet is dan de meest logische. Deze heeft als productnummer MT1765A en de kleur is steel-grey, maatvoering is Small.

Op de achterkant zit een (1) zakje waar gels in gestopt kunnen worden. Prima in het midden zodat het schudden zoveel mogelijk wordt tegen gegaan. Nadeel van 1 zakje is dat zowel het lege gelletje als het volle gel-omhulsel op die plek zitten en de kans bestaat dat met het pakken van een volle, de lege op de grond belandt.

Nu is mijn strategie tijdens een wedstrijd toch al dat ik de volle in het beengedeelte bewaar en de lege zakjes achterop de rug.
Dit singlet is bovendien vooral bedoeld voor mij in de zomerperiode op warme dagen en dan is een korte compressiebroek de eerste keuze alwaar de volle gels prima in bewaard kunnen worden.

De singlet zit prima, goed strak, sluit overal goed aan, kruipt nauwelijks omhoog en raakt het zweet goed kwijt.
Daarnaast droogt het ook razendsnel. Buiten ophangen na het lopen en je kunt hem weer hergebruiken danwel weghangen na het douchen en recoveren.
Veel heb ik dit product in de zomer van 2017 nog niet gedragen, daar zal ongetwijfeld in 2018 verandering in komen en als er dan nog bijzonderheden zijn, zal ik dat in dit artikel melden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.