Chris Kouwenhoven


Look - Kéo - Grip - Grijs
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Look Kéo Grip, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- duurzaam
- passend voor mijn pedalen

Ervaring met dit product

09 maart 2018
Met de komst van mijn nieuwe Look - Kéo Blade 2 Ti pedalen waren deze Look Kéo Grip schoenplaten meegeleverd in de kleur grijs.

Voor het eerst dat ik de Grip variant van de schoenplaatjes in mijn bezit had en aangezien ik met woon-werkverkeer door de kelder loop op de schoenen leek mij het principe van de Grip helemaal niet zo verkeerd.
De idee erachter is ook helemaal niet verkeerd. De uitvoering echter met mijn schoenen werkt niet optimaal. Het anti slip gedeelte zit vlak onder de cleat (schoenplaat), als in horizontaal. Dat betekent dat je voor het echte anti-slip effect volledig om de schoenplaatjes moet lopen. Dat geeft het effect alsof je op pumps loopt en dat voelt niet prettig. Met mijn schoenen loop ik voor wat betreft de cleats aan de achterzijde van de cleat, daar waar je aan de achterkant mee in het pedaal klikt.

Voor mij is het principe van anti-slip dus niet optimaal.

Daarnaast is dit de grijze variant. Schoenplaatjes van Kéo worden in kleuren geproduceerd waarbij iedere kleur staat voor de bewegingsvrijheid in graden van de schoen in het pedaal. De grijze variant zorgt voor een bewegingsvrijheid van 4,5 graden. (Er is ook nog een zwarte: 0 graden en een rode: 9 graden variant).
Mijn voorkeur gaat inmiddels uit naar de zwarte (0 graden) variant en dat maakt dat deze grijze Kéo Grips in de reservebak zijn gegaan.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.