Chris Kouwenhoven


Triami - Super Sprint Triathlon 2018 - Deventer

Begindatum: 2018-04-29
Begintijd: 10:21:00
Einddatum: 2018-04-29
Eindtijd: 10:55:00
Locatie: rondom Borgelerbad Deventer
Adres: Borgelerdijk
Huisnummer: 1
Postcode: 7415 ZN
Plaats: Deventer
Gemeente: Deventer
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

Informatie

- Website organisatie Triahlon Deventer
- Startnummer: 22
- Starttijd: 10.21 uur

Uitslag

- Uitslagen 2018
- Overall: 37e
- Categorie M40: 5e
- Zwemtijd: 3'30
- Wissel: 1'16
- Fietstijd: 18'17
- Wissel: 1'20
- Looptijd: 10'09
- Totaaltijd: 34'32

Tussentijden Fietsen
- aanloop: 22"
- ronde 1: 02:28
- ronde 2: 02:15
- ronde 3: 02:13
- ronde 4: 02:10
- ronde 5: 02:10
- ronde 6: 02:07
- ronde 7: 02:10
- ronde 8: 02:22

Wedstrijdverslag

30 april 2018
Zoals gebruikelijk behoorlijk zenuwachtig voor deze wedstrijd de dagen ervoor. Niet omdat er heel veel op het spel stond, maar omdat ik die eerste wedstrijdzenuwen voor het nieuwe seizoen weer even moet ervaren. Ook na bijna 30(!) jaar heb ik dat nog steeds.

Zodra ik echter in het parc fermée was viel dat direct van mij en was ik weer helemaal thuis. Spulletjes op zijn plaats zetten, rondje lopen hoe de wisselstroom zou plaatsvinden en alvast 1 rondje gereden op de wielerbaan. Nou, dat beloofde wat, typisch een wielerrondje voor mensen die kunnen sturen en dat ben ik zeker niet. 1 wat langer recht stuk waar ik waarschijnlijk nog gaan liggen en tempo rijden.

Deze wedstrijd kenmerkt zich dat er geen massastart is, maar gestart wordt om de minuut. Vooral bij het zwemmen wel zo eerlijk, het veld is direct uit elkaar dus het zijn behoorlijk pure tijden waar je dan mee te maken hebt, het concept spreekt mij zeker aan.

Dan de wedstrijd.
Het zwemmen viel mij tegen, ik had niet het gevoel dat ik een ruime 200 meter aan het zwemmen was zoals ik ook straks (05 mei 2018) op het NK Zwemmen lange baan moet gaan doen. De tijd van 3'30 (achteraf) is dan ook ver onder mijn maat. Op een losse 1500(m) in het zwembad is mijn tussentijd al snel 5-6 seconden sneller.

De wissel ging goed. Het lopen (nog wat last van enkel blessure) over het gras voorzichtig aan gedaan. Het in de schoenen gaan na de balk ging uitstekend. Wel had ik wat te sterke elastieken, die niet braken bij het trappen en heb deze met de hand kapot moeten trekken.

Eerste ronde van het fietsen ging ontzettend voorzichtig, parcours verkennen en zien op wat voor snelheid de bochten genomen kunnen worden. Tijdens het zwemmen was het ook begonnen te regenen, kortom anti-held Chris ging vierkant door de bochten heen.
Naarmate de rondes toenamen en ik het parcours wat leerde kennen gingen de ronde-tijden iets beter maar nog veels te slecht. Het rechte stuk ging ik langzamerhand gebruiken om eens te zien wat de verhouding was als ik op tempo ging trappen. Wat een verschil zeg, daar reed ik de rest om mij heen hard voorbij. Gaf mij wel een rustige gedachte, zodra ik weer triathlons krijg waar lange rechte stukken zijn, dan kan ik mijn opgebouwde vermogen in de winter goed kwijt en kan ik weer serieuze fietstijden rijden.

Ook de tweede wissel ging prima. Nieuwe schoenen, nog niet veel op getraind en al helemaal niet met de nieuwe (elastieken) veters wissels geoefend.
Koude vingers/handen opgelopen, het aanhalen van de veters en snelsluiters ging wat moeizaam.
Koude voeten had ik niet, ik was zo verstandig om Toe Covers van tevoren over de schoenen te doen.

Het lopen ging verbazingwekkend goed. 6 weken nauwelijks kunnen lopen en dan toch nog net boven de 10' een 2,5km afwerken is gewoonweg super in mijn geval.

Erge leuke wedstrijd om zo aan het begin van het seizoen te doen en de eerste wedstrijdzenuwen van je af te laten vallen. Mocht het ooit weer passen is het er zeker eentje (ja, ondanks de bochten) om te onthouden.Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie