Chris Kouwenhoven


Oud en nieuw 2017-2018, met de camper naar Denemarken

30 december 2017

30 december zijn we zo rond 08.00 in de camper gestapt en richting Denemarken gereden. Ruim vantevoren had ik op de smartphone de offline kaart van Denemarken gedownload en gezorgd dat deze up to date was. Aangezien we ook een deel door Duitsland rijden ook de offline kaart van (heel) Duitsland gedownload.

De reis ging heel voorspoedig, behalve dat de smartphone hoog in Duitsland de route niet meer goed aan wist te geven. Niets aan de hand, want de tablet was mee en ook hierop was van de ruime omgeving een kaart gedownload. De houder in de camper is voorbereidt op het dragen van een smartphone én tablet, dus bij de eerstvolgende geplande stop gezorgd dat deze gewisseld was en we konden weer op pad mét navigatie.

Op zo'n moment realiseer je je dat een goede voorbereiding noodzakelijk is voor een rustige rit. De camper is weliswaar bedoeld om mee rond te rijden en soms te zien waar je uitkomt. Echter het hebben van navigatie zodat je altijd uit hachelijke omstandigheden kunt geraken geeft wel een geruststellend gevoel.

Zo rond 16.00 zijn we op de camping aangekomen en na een hartelijk ontvangst een mooi plekje wezen zoeken. Het was erg rustig op de camperplaatsen en daarmee keuze genoeg.

Ballum Camping, Kystvej 37, 6261 Bredebro, Denemarken


31 december 2017

Oudjaarsdag en op de camping zal met de overige gasten 's avonds een barbecue worden georganiseerd. De hele dag was het nogal druilerig en verre van lekker weer om te gaan wandelen en de omgeving te verkennen.

Op de camping zelf is er zeker in de zomer voldoende te beleven. Grote speeltuin, een soort huiskamer binnen met een televisie, spelletjes en boeken en een grote schuur met banken, tafels en stoelen waar een dartbord hangt.
Zo in de winterperiode met kou en nattigheid is buiten sowieso geen optie. Al snel ben je door en door koud en nat. Binnen in de huiskamer waar je spelletjes kunt spelen of boeken lezen is prima te doen. Daar hebben we dan ook een deel van de tijd door gebracht. Het leuke aan deze camping is dat de eigenaren uit Nederland komen. Communiceren gaat dus gewoon in het Nederlands, maar ook de boeken en spelletjes die aanwezig zijn, zijn in het Nederlands.

's Avonds de geplande barbecue die goed geslaagd was. Zoals gezegd was het rustig op de camping en dus was het aantal gasten ook op twee handen te tellen. Het eten en drinken was goed verzorgd, lekker én gaar. Met de overige gasten in een mengelmoes van Deens, Duits, Engels en Nederlands gekletst en dat is altijd wel leuk om mee te maken. Verschillende landen, verschillende culturen, maar op vakantie hebben ze allemaal nagenoeg hetzelfde doel: even weg van de dagelijkse beslommeringen.

Niet al te laat zijn we weer richting camper gegaan en in slaap gevallen.
De camping zelf was vuurwerkvrij, echter in de omgeving werd natuurlijk wel vuurwerk afgestoken. Zoals je op de kaart kunt zien zijn er geen directe buren en dus was het rond middernacht toch nog goed slapen.

01 januari 2018

Nieuwjaarsdag, godt nytår!

Vandaag alweer de laatste dag op de camping zelf, morgen zou de terugreis alweer zijn en aangezien we op de heenreis vonden dat we er naar verhouding toch langer over gedaan hebben én we onderweg een winkelcentrum hadden gespot waar we nog langs wilden moesten we vandaag wel gaan wandelen.

De regen was een heel stuk afgenomen, het waaide nog wel behoorlijk en het was koud. Gelukkig bestaat er geen slecht weer, alleen slechte kleding en hadden we tegen de kou en wind goede kleding bij ons.

Na het ontbijt dus omgekleed en op pad gegaan. Met een folder in de hand van een plaatselijk wandelrondje was het prima te doen om de omgeving te verkennen.
In het dorp hebben we het besluit genomen om af te wijken van het parcours en richting het water te lopen. Een prima keuze, want zo konden we nog even een glimp opvangen van het eiland Rømø. Dit eiland is prima met fiets of camper te bereiken en zeker in deze rustige periode. We wilden echter niet de camper voor 1x heen en weer van de plek afhalen, laten we dat voor een eventueel andere keer dan maar bewaren.

De ruige Noorzee was tof om te zien, het wandelen over de dijk erg zompig en juist daar hadden we nu niet echt de goede schoenen voor aan. Vanaf het dorp vandaan zijn we dan ook verder over de bestrating terug richting de camping gelopen en hebben we heerlijk een 2,5 uur de buitenlucht van Bredero opgesnoven.

02 januari 2018

Een lang weekend ertussenuit waarbij er 2 lange reisdagen zijn vliegt voorbij.
Vandaag zouden we weer terugrijden naar Ruinen en nog even een tussenstop maken bij een winkelcentrum. Wellicht vinden we daar nog een aantal inheemse producten.

De reis terug inclusief tussenstop verliep voorspoedig. Sterker nog, het leek er zelfs op dat deze vlotter ging dan de heenweg. Direct gekozen voor de navigatie via de tablet en deze liet ook een andere (snellere? kortere?) route zien dan de smartphone. Tevens is het iets groter scherm in de cabine ook prettiger af te lezen, vooral voor de mede passagiers. Grote kans dus, dat met deze ervaring de tablet standaard wordt ingezet voor dit soort uitstapjes.

Al met al erg leuk om zo een paar dagen ertussen uit te gaan met de camper. Goed voorbereiden is wel noodzaak. In dit geval als het gaat om proviand mee, zorgen dat de watertank en de gasfles helemaal vol is, enzovoort.
Daarnaast zorgen voor goede navigatie mogelijkheden, diverse soorten kleding en met kinderen vooral dingen te doen onderweg tijdens het rijden.

Zo alles in een paar dagen proppen is wel vermoeiend en zoals Akasha laat zien is het dan heerlijk om met het schudden van de camper tijdens het rijden de oogjes even lekker dicht te doen.

Video met bewegende en stilstaande beelden

Alle foto's


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie