Chris Kouwenhoven


KMC - X11EL BlackTech
Informatie

Voor alle informatie over deze ketting, verwijs ik naar de website van KMC.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- goede kwaliteit
- te gebruiken met Missing Link
- zwart

Ervaring met dit product

04 juli 2018
Met de komst van 11-speed ben ik ook overgestapt op een 11-speed ketting. Ten opzichte van een 10-speed ketting is deze net iets smaller, waardoor de kans op raken van een ander tandwiel weer wat kleiner wordt. Werkt overigens uitstekend, een 10-speed ketting op een 11-speed cassette, zeker als je voor een extra smalle versie van de 10-speed ketting kiest.

Voor mijn trainings-setup was ik al in bezit van een duurzame KMC ketting en al mijn voorgaande 10-speed kettingen waren ook van KMC.
Logischerwijs kies ik dan voor de wedstrijd-setup ook voor een ketting van KMC.
Aangezien ik bij mijn kleurkeuze zoveel mogelijk voor zwart kies, is deze ketting bijzonder geschikt.

De ketting komt met een setje Missing Links wat (de-)montage erg makkelijk maakt. In mijn geval wissel ik regelmatig door het seizoen heen van wedstrijd naar training setup.
De bijgeleverde MissingLinks zijn echter niet specifiek bedoeld voor meerdere keren gebruik, daar zal ik voor de komende jaren een aparte set voor moeten aanschaffen.

De ketting komt uit de verpakking met een eigen lubricant en voelt erg vettig aan. Na een aantal keren rijden kun je dat ook merken met het vuil wat is opgepikt. Met een droge doek is dat echter geen probleem om ervan af te halen. Over het algemeen is het ook aan te raden om zolang mogelijk met de eigen lubricant te doen en vanaf dat moment voor je eigen methode te kiezen.
Als het gaat om ervaring tijdens de wedstrijden met deze lubricant dan is deze prima geschikt.

Het op maat maken gaat makkelijk (maak altijd gebruik van de juiste tools!) en aangezien de looprichting van de ketting niet uitmaakt is het een klein minuutje werk om de ketting te monteren met gebruik van de MissingLink.

Inmiddels heb ik de ketting met een aantal wedstrijden gebruikt, bevalt hij uitstekend en zal ik ook de laatste wedstrijd van dit seizoen (het EK in Tartu[EST]) hiermee rijden zonder lubricant aanpassingen.
Vanaf het volgend seizoen ga ik verder zien wat ik met deze ketting ga doen.

Links

- KMC, X11EL BlackTech
- KMC (youtube), video's ten behoeve van onderhoud ketting (inkorten, lengte bepalen, slijtage meten, missing link)


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie