Chris Kouwenhoven


Lopen - Halve marathon - Kerstloop Dronten

Begindatum: 2018-12-16
Begintijd: 13:00:00
Einddatum: 2018-12-16
Eindtijd: 14:45:00
Locatie: Dronten
Plaats: Dronten
Gemeente: Dronten
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Informatie

- Website organisatie
- Halve marathon
- Starttijd: 13.00 uur
- Route
- Uitslagen, 44e in klassement H45, tijd: 1 uur 40 minuten

Doel

In 2018 heb ik het besluit genomen om de overstap naar de halve triathlon te gaan maken. Winter 2018-2019 zal voornamelijk in het teken staan van de halve marathon en deze wedstrijd is daar het eerste grote meetpunt voor.

Wedstrijdverslag

03 januari 2019
De halve marathon is inmiddels geweest en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad!
Het schema, geplukt van internet, aangepast waar nodig is heel goed bevallen voor deze eerste halve weer na een hele tijd. Verdere voorbereiding ernaartoe en op de dag zelf gingen als vanzelf. Het enige extra punt van aandacht die dag zou de sneeuw zijn. Deze was gepland om in de ochtend te vallen, maar in Nederland weet je het maar nooit. Kortom, zorgen voor extra en meer specifieke kleding en dan ter plekke bepalen wat er gedragen gaat worden.

Met mijn coaches heb ik afgesproken op een aantal plekken onderweg. Ter plekke zou ik mij dan kunnen ontdoen van kleding of juist wat droge kleding aantrekken. Tevens een geruststellende gedachte dat er dan wat voeding en extra water onderweg zou zijn.
Dat pakte uitstekend uit. Voor de start iets warmer aangekleedt en de eerste paar kilometer gebruiken voor de warming-up. Na 1 kilometer muts af en handschoenen uit en later onderweg nog de buff.

De wegen lagen er nagenoeg droog bij, zodat onderweg er nauwelijks opspattend water was en mijn thermobroek hield mij goed warm. Het windjack was wellicht iets teveel vanaf halverwege, maar uitdoen vond ik weer net te ver gaan.

Opbouw van de wedstrijd ging vrijwel geheel volgens plan. De eerste 5 kilometer heel rustig van start, vervolgens 10 km versnellen en dan de laatste 6 mocht mijn hartslag richting het rood. Versnellen in tempo is niet echt te constateren, de hartslag is wel omhoog gegaan. Uiteraard is dat ook als een vorm van versnellen te zien. Als ik mijn hartslag lager had willen houden, moest ik langzamer gaan lopen.
Dat ik mijn race goed heb ingedeeld kon ik vooral onderweg goed merken. Na het 5 kilometer punt was het een kwestie van naar mensen toelopen en ze voorbij steken. Op het 10 kilometer punt haakte de 10km-lopers af, werden uiteraard de gaten tussen de lopers voor mij groter en had ik het gevoel echt op eigen tempo te kunnen gaan. Ja, achteraf gezien heb ik mij de eerste helft toch teveel door andere lopers laten afleiden. Echter geen last verder van gehad en hoef ik niet als minpunt te zien.

Kortom, erg tevreden over deze dag en vooral heel erg tevreden over de opbouw ernaartoe. Hetzelfde schema ga ik gebruiken naar de volgende halve marathon (30 maart in Diever) met de aanpassing dat bij de actieve gedeeltes (dus niet de rest) 20% is toegevoegd, eens zien of ik die extra load al aan kan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.