Chris Kouwenhoven


Asics - Lyte - Sock
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Asics, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- goede pasvorm
- ze mogen nergens schuren om wondjes en blaren te voorkomen
- een goede zweetafvoer

Ervaring met dit product

17 oktober 2018
Afgelopen zomer kwam ik dit product goedkoop tegen en wilde ze een kans geven. Tenslotte had ik met Asics schoenen al goede ervaringen en staat het merk Asics voor goede kwaliteit.

Ze komen in 3-pack wat handig is omdat sokken in ieder geval iedere dag naar de wasmand gaan. Twee 3-packs laten komen, zodat er een hele week mee getraind kan worden. In het zwart met grijs met modelnummer 123458.0900 en maat II geschikt voor maat 39-42

De lengte is op zich goed, mijn voeten rekken ze net iets op. Een volgende bestelling zal een maat groter moeten zijn. Hoewel die weer voor 43-46 geschikt is en ik twijfel of daar rimpels mee gaan ontstaan wat weer kans op schuren oplevert.
Wat dat betreft vallen mijn voeten er weer net tussenin, kan de sok zelf uiteraard niets aan doen.

De hoogte van de sokken vallen mij wel tegen. Ze zijn bedoeld als lage sokken, maar zo laag hoeft voor mij ook weer niet. Als ik ze bij het aantrekken van de schoenen boven de hiel niet iets extra optrek dan valt de rand net binnen de schoen. Of dit met een grotere maat opgelost zal zijn valt te betwijfelen, het model zelf veranderd uiteraard niet.

Omdat deze maat wellicht net iets te klein is en ze daardoor iets meer opgerekt zijn aangetrokken slijten ze ook wat sneller. Een aantal sokken hebben inmiddels wat kleine gaatjes. Over de kwaliteit ben ik wat dat betreft niet tevreden, dat zou niet mogen gebeuren.

De sokken sluiten wel overal heel goed aan. Eenmaal aangetrokken en in de schoenen voel je ze nergens zitten. Zweet wordt goed afgevoerd. Na het trainen vrijwel droge voeten en nergens sporen van inslijten of druk.

Eindoordeel is dat ik twijfel over deze sokken. Deze maat past mij net niet optimaal genoeg. Ze zijn mij ook net te laag. Ik blijf ze vooralsnog gewoon gebruiken bij eenvoudige trainingen totdat ze versleten zijn.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.