Chris Kouwenhoven


100(m) wisselslag - ZMC - Lelystad

Begindatum: 2018-12-08
Begintijd: 15:00:00
Einddatum: 2018-12-08
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Sportcentrum de Koploper
Adres: Badweg
Huisnummer: 21
Postcode: 8223 PA
Plaats: Lelystad
Gemeente: Lelystad
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- 25 meterbad
- 6 banen
- Aanvang Juryvergadering: 14.15
- Aanvang Wedstrijd: 15.00
- Programma: 3
- Serie: 7 van 16
- Baan: 3
- Start-tijd: 16.15 uur

Wedstrijdverslag

12 december 2018
Het zou niet echt mijn wedstrijd zwemdag gaan worden. Drie keer starten op onderdelen die mij niet liggen en ook geen uitzicht op punten of persoonlijke records. Sterker nog, in de ochtend van de wedstrijddag heb ik zelfs getwijfeld of ik wel moest gaan...

De eerste start van de dag, 100 meter wisselslag. Afgelopen weken een aantal keren in trainingen verschillende tactieken qua indeling uitgeprobeerd en degene die het meest goed aanvoelde moest het strijdplan gaan worden. Dat lukte uitstekend. Goede start met onderwaterfase en net niet voluit de vlinderslag gezwommen.

Rugslag de laatste keer belandde ik in de lijnen en om dat te voorkomen heb ik niet hydrodynamisch in het water gelegen en mij georienteerd op de rand van het bad (dus richting mijn voeten gekeken). Onder de vlaggetjes wel hoofd achterover om een goed keerpunt te kunnen maken. Het zwemmen zelf voelde eigenlijk best goed aan.

Normaal gesproken met schoolslag heb ik het qua ademhaling erg slecht, echter nu voelde het eigenlijk best goed aan en besloot wat harder door te trekken, wie weet zat er dan toch nog een persoonlijk record in. Ook het verschil met de andere zwemmers werd niet veel groter, eigenlijk lagen we op 1 lijn en dat is normaal wel anders (dan heb ik met rug en school een gat opgelopen).

Borstcrawl had ik ontzettend veel zin in en heb ik maximaal gezwommen. Iets te gretig en daardoor wellicht slordiger dan nodig, daarnaast sloeg het melkzuur inmiddels ook al toe.

Met een ruime seconde boven het persoonlijk record niet slecht gezwommen, de opbouw middels deze tactiek is ook prima. Wat dat betreft valt deze dag nog niet tegen.

Met het schrijven van dit wedstrijdverslag is het puntenklassement nog niet bijgewerkt. De uitslagen geven echter aan dat ik toch nog een paar puntjes heb verdiend!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie