Chris Kouwenhoven


50(m) vlinderslag - ZMC - Lelystad

Begindatum: 2018-12-08
Begintijd: 15:00:00
Einddatum: 2018-12-08
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Sportcentrum de Koploper
Adres: Badweg
Huisnummer: 21
Postcode: 8223 PA
Plaats: Lelystad
Gemeente: Lelystad
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- 25 meterbad
- 6 banen
- Aanvang Juryvergadering: 14.15
- Aanvang Wedstrijd: 15.00
- Programma: 4
- Serie: 8 van 15
- Baan: 3
- Start-tijd: 16.45 uur

Wedstrijdverslag

12 december 2018
Het zou niet echt mijn wedstrijd zwemdag gaan worden. Drie keer starten op onderdelen die mij niet liggen en ook geen uitzicht op punten of persoonlijke records. Sterker nog, in de ochtend van de wedstrijddag heb ik zelfs getwijfeld of ik wel moest gaan...

Een klein half uurtje na de 100(m) wisselslag was de 50(m) vlinderslag aan de beurt.
Afgelopen periode wel een aantal keren tijdens trainingen 25(m) vlinderslag sprints gedaan, maar niet op de 50 gefocused. De vlinderslag ligt mij wel, ben er technisch best ok in, maar ja, niet trainen erop levert ook geen goede resultaten.
Tijdens de 100(m) wissel merkte ik dat hij technisch wel goed aanvoelde en had mij voorgenomen op verre onderwaterfases en weinig ademhalen. Dat zou de minder goede kanten van de slag kunnen opheffen.
De race zelf liep zeker niet onaardig. Start en keerpunt, onderwaterfases, 2 tot 3 slagen met hoofd in het water, alles verliep wel volgens plan. Snelheid ontbrak helaas.

Op deze afstand had ik in een 25 meter-bad nog geen tijd staan, wat dat betreft een persoonlijk record voor de badlengte. Hij was niet sneller dan de 50 meter-bad variant.

Met het schrijven van dit wedstrijdverslag is het puntenklassement nog niet bijgewerkt. De uitslagen geven echter aan dat ik toch nog een paar puntjes heb verdiend!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie