Chris Kouwenhoven


Zwemmen - 50m vrije slag - Clubkampioenschap Steenwijk34

Begindatum: 2019-01-12
Begintijd: 17:30:00
Einddatum: 2019-01-12
Eindtijd: 20:30:00
Locatie: Sportcomplex De Waterwyck
Adres: Gagelsweg
Huisnummer: 25
Postcode: 8331 CM
Plaats: Steenwijk
Gemeente: Steenwijkerland
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- 25 meterbad
- 6 banen
- Aanvang Juryvergadering: 17.00
- Aanvang Wedstrijd: 17.30
- Programma: 11
- Serie: 3 van 3
- Baan: 3
- Start-tijd:

Wedstrijdverslag

18 januari 2019
Het tweede deel van het clubkampioenschap 2018-2019 Steenwijk 1934 werd gehouden op zaterdag 12 januari en de eerste start zou de 50 meter vrije slag zijn.

Nu ben ik niet zo heel erg bezig met het clubkampioenschap zelf, daarvoor zijn mijn andere slagen dan de vrije slag gewoon te slecht. Kortom, ik had vooral mijn zinnen gezet op deze start. Ik wilde eigenlijk maar 1 ding, onder de 29 seconden. (p.r. staat op 29"31)

Afgelopen najaar vooral getraind op sprinten en goed van het startblok af en dat leek, hoewel mondjesmaat, toch zijn vruchten af te werpen.

Voorbereiding zoals altijd, niet al te lang inzwemmen, baan verkennen en vervolgens met muziek op de focus proberen te krijgen.

De start was goed. Misschien iets te laat van het startblok, de afzet was in ieder geval krachtig. Onderwater iets te diep en was een beetje snelheid kwijt bij het bovenkomen. Zwemmen de eerste baan ging te slordig en te gehaast. Keerpunt daarentegen was prima en ook het uitstellen van de ademhaling in de tweede baan ging prima, daar heb ik wel wat tijd kunnen winnen.
Het voelde onderweg op het te gehaast zijn wel goed aan. Na het aantikken natuurlijk erg nieuwsgierig en nadat ik weer op adem was even bij de tijdwaarneming gekeken. Ik moet zeggen dat ik wel wat teleurgesteld was dat ik 29"35 zag staan. Hoewel de tweede tijd ooit had ik wel erg gehoopt om in ieder geval een p.r. gezwommen te hebben. 4 hondersten is dan wel zuur. Ik troost mij met de gedachte dat er heel wat te verbeteren viel aan deze race en dat daarmee in ieder geval die 0.04 seconde weggepoetst kan worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.