Chris Kouwenhoven


NK Masters korte baan 2019 - Zwemmen - 800(m) vrije slag

Begindatum: 2019-01-27
Begintijd: 09:00:00
Einddatum: 2019-01-27
Eindtijd: 12:30:00
Locatie: Zwembad De Vrolijkheid
Adres: Ossenkamp
Huisnummer: 7
Postcode: 8024 AG
Plaats: Zwolle
Gemeente: Zwolle
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- LiveTiming
- Inschrijflijst
- Startlijst
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: ja, 6 banen 25m
- inzwemmen: 08.00 uur
- jury: 08.00 uur
- aanvang: 09.00 uur
- Sessie: 6
- Programma: 32
- Serie: 4 van 9
- Baan: 7
- Start-tijd: 09.43
- Uitslag

Wedstrijdverslag

29 januari 2019
Wat was dit een heerlijke race!
Ik ben uiteindelijk 5e geworden terwijl ik gehoopt had op brons maar dat maakt mij eerlijk gezegd niet veel uit.

De avond ervoor is het eigenlijk al begonnen toen de startlijst klaar was en bleek dat er in de banen 6,7 en 8 gestreden zou gaan worden om brons. Ik was dan ook al helemaal bezig met het plan van aanpak, slecht geslapen, kortom flinke wedstrijdzenuwen opgebouwd en dat vind ik heerlijk om te ervaren.

's Ochtends het normale ritueel kunnen doen en ik kon merken dat ik enorm gespannen was. Meestal niet optimaal voor de prestatie, ik wil dan nog wel eens blokkeren maar het hele gevoel van mogen te gaan racen, daar zag ik erg naar uit.

Met de naaste concurrentie er ook over gekletst (masters zwemmen is wat dat betreft erg transparant) en ook daar heerste een gezonde wedstrijdspanning.

Ik had mij voorgenomen om vooral mijn eigen racetempo te gaan zwemmen en na 200 meter te kijken waar de naaste concurrentie zou liggen en van daaruit besluiten om tactisch of juiste een harde wedstrijd ervan te maken.
In het achterhoofd speelde wel mee dat ook mijn doel om onder de 11 minuten te duiken gehaald moest worden, ongeacht de uitslag.

Ik lag zelf in baan 7, baan 8 ging zoals gepland hard van start maar het gat na 200 meter viel mij erg mee en als deze een verval ging laten zien dan had ik nog een kans om het gat dicht te zwemmen. Baan 6 lag keurig naast mij en dat was ook volgens verwachting. Hoewel zijn vorm niet erg goed is kan hij wel ontzettend goed mee in een race.
Mijn tussentijden onderweg vielen enigzins tegen. Ik lag wel keurig op schema om onder de 11 te finishen, maar het was steeds net een (halve) seconde te langzaam naar het zin, toch een vorm van blokkade of misschien toch een stukje vermoeidheid?
Na 400 meter was het gat met baan 8 nog ongeveer even groot en lag baan 6 nog naast mij. Het werd tijd om een versnelling te plaatsen en te kijken of ik baan 6 kon wegzwemmen en het gat met 8 kon dichten.
Helaas was na 650 meter de situatie ongewijzigd en wist ik dat brons sowieso niet meer haalbaar was.
Met baan 6 werd het dus een gevecht om plaats vier en vijf en natuurlijk vooral om het eergevoel om eerder aan te tikken.
Het werd eigenlijk een eindsprint van 150 meter en helemaal gesloopt tikte ik 2 tiende te laat aan om 5e te worden.

Doel onder de 11 minuten bereikt? Jazeker, mijn nieuwe p.r. staat nu op 10'57"17


Reacties

can finasteride permanently cause low libido
Im now 4dpo too propecia results reddit 2011 Jul 15; 184 2 191 7
2023-10-30

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.