Chris Kouwenhoven


100(m) vrije slag - ZMC - Heerenveen

Begindatum: 2019-02-16
Begintijd: 14:45:00
Einddatum: 2019-02-16
Eindtijd: 17:30:00
Locatie: Zwembad Sportstad Heerenveen
Adres: Abe Lenstra boulevard
Huisnummer: 23-Q
Postcode: 8448 JA
Plaats: Heerenveen
Gemeente: Heerenveen
Provincie: Friesland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- 25 meter bad
- 8 banen
- Aanvang Juryvergadering: 14.15
- Aanvang Wedstrijd: 14.45
- Programma: 6
- Serie: 9 van 12
- Baan: 3
- Start-tijd: 16.40 uur

Wedstrijdverslag

23 februari 2019
Tweede start van de dag, de 100 meter vrije slag. Na een goede opwarming en verpulvering van mijn persoonlijk record op de vlinderslag had ik een verhoogd zelfvertrouwen gekregen om mijn plan om eindelijk een keer een 1'05 te zwemmen te gaan uitvoeren.
Naast een teamgenoot die op het NK 1'05 wist te zwemmen en die vast van plan was om dat opnieuw te doen. Dit zijn altijd lastige tactieken omdat je nu eenmaal niet weet wat de vorm van een ander is, ik heb mij daar al eerder in vergist. Kortom, vooral aan mijn eigen plan houden en geconcentreerd blijven zwemmen.

In ieder geval wist ik dat ik bij het eerste keerpunt in de buurt moest liggen omdat ik normaal gesproken veel minder hard open en bij mijn teamgenoot is dat een soort van gegarandeerd.
Start was uitstekend en onderwater ging ook goed. Forse krachtige slagen ingezet en die voelden erg goed aan. Eerste baantje niet ademen en zag dat ik als eerste het keerpunt inzette van de serie, dat ging goed!
Tweede baan 1 op 4 ademen ging uitstekend en ik kon goed druk op het water zetten. Ook na het tweede keerpunt lag ik nog vooraan. Derde baan was erg slordig, ik werd zenuwachtig want hoewel geen tussentijden voelde ik dat ik goed bezig was. Bij het derde keerpunt nog steeds op kop, mezelf tot de orde geroepen en de eindsprint ingezet met 1 op 4 ademen en laatste 7 meter kop in het water.
De hele race voelde uitstekend aan, geen moment van verzuring. Jammer van de zenuwen op de derde baan, maar dit biedt zeker perspectief om de lat hoger te gaan leggen.

Opening ging in 31"24 en eindtijd was 1'05"05 (33"81 op tweede 50 meter)
Kortom, heel erg ruim in de 1'05 gedoken en ik durf wel aan om voor de 1'04 te gaan als volgende doel.

Reden om deze afstand te zwemmen was niet om te proberen om wat puntjes bij elkaar te sprokkelen voor het klassement omdat hij niet meetelt in het Sprint klassement.
Deze was puur bedoeld om progressie tussentijds te kunnen meten in aanloop naar het Triathlon seizoen.
Wel leuk dat ik de snelste was en de volle 6 punten heb mogen ontvangen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.