Chris Kouwenhoven


50(m) rugslag - ZMC - Emmeloord

Begindatum: 2019-03-16
Begintijd: 16:00:00
Einddatum: 2019-03-16
Eindtijd: 20:00:00
Locatie: Zwembad Bosbadhal
Adres: Boslaan
Huisnummer: 30
Postcode: 8302 EB
Plaats: Emmeloord
Gemeente: Noordoostpolder
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- Website organisatie
- 25(m) bad
- 6 banen
- geen in/uit zwembad
- inzwemmen: 15.30 uur
- jury: 15.30 uur
- aanvang: 16.00 uur
- Programma: 4
- Serie: 3 van 16
- Baan: 2
- Start-tijd: 17.20 start programma

Wedstrijdverslag

18 maart 2019
Belangrijkste doel van deze start was om deze gezwommen te hebben, zodat ik nog steeds in aanmerking kom voor het klassement en hopelijk op het podium blijf staan.

Daarnaast wilde ik proberen om een keer een foutloze race neer te zetten met een klein beetje fatsoenlijk keerpunt, uit de lijnen blijven vooral.
Erop trainen doe ik niet, ik moest het dan maar van goede concentratie hebben.

Start was lekker, ik durfde zelfs een klein beetje over/door het water af te zetten in plaats van laten zakken en dan afzetten. Nadeel was wel dat ik minder diep zat voor een verre onderwater fase. Het zwemmen zelf ging lekker. Op het plafond stond een mooie lijn en ik probeerde mijn hoofd ook goed achterover te houden. Na de vlaggetjes bij de laatste slag toch even gespiekt en dit keer wat verder door gezwommen zodat ik wat harder kon afzetten. Ik kwam keurig in het midden uit en had een goede afzet en een ok onderwaterfase. Onderweg geen sprake van vermoeidheid en bleef goed doorzwemmen. Bij het aantikken ook weer even gespiekt en goed in het midden aangekomen.

Deze aanpak heeft mij in ieder geval beloond dat ik niet ben gediskwalificeerd en heb ook nog een nieuw p.r. neergezet. Hij stond op 43"40 en staat nu op 41"77. Daarnaast eindelijk ook een all-time persoonlijk record en ben ik sneller in een 25m bad dan in een 50 meter bad.

Voor punten kwam ik niet in aanmerking, dat was ook zeker niet de verwachting.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie