Chris Kouwenhoven


Sportful - BodyFit - Pro - 12 Sock
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van Sportful BodyFit Pro 12 Socks, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- Goede pasvorm
- Ademend
- Zweetafvoer

Ervaring met dit product

12 maart 2019
Afgelopen periode heb ik gemerkt dat zowel buiten trainen als op de rollerbank met te korte sokken (enkelsokken) ruimte overlaat tussen de broek of beenwarmers. Hierdoor komt een stukje huid bloot te liggen aan de weersomstandigheden en dat is niet altijd comfortabel.
Voorheen had ik daar geen last van omdat ik eigenlijk altijd compressiesokken droeg, die tot de knieën komen. Reden dat ik niet meer áltijd compressiekousen draag is dat dit niet meer nodig is.

Kortom, het werd tijd voor sokken die onder de broek/beenwarmers komen, maar hoeven ook niet zo lang te zijn dat ze tot de knieën komen.
Aangezien Sportful zich voor mij al bewezen heeft, heb ik daar als eerste naar gekeken en is de keuze gevallen op de BodyFit Pro 12 Sock, type 1101914, maat M/L en in de kleuren zwart/grijs/wit

Wat direct opvalt als ze uit de verpakking komen is de kleurstelling. De rand komt in 2 verschillende kleurstellingen. Wat hier de bedoeling van is, is mij niet duidelijk. Als je het weet, laat het gerust als reactie hieronder achter!
Je zou denken dat het met links of rechts te maken heeft, die indicatoren zie je vaker door middel van een R en een L op de voet, echter dat is bij deze afwezig.
Ik heb ze ook heel secuur bestudeerd naar verschil in naden of andere patronen, maar kon geen rechts of links verschil ontdekken.

De sokken zelf zitten erg comfortabel, laten zich makkelijk aan en uittrekken en geven rondom de bewuste gekleurde randen een stevig gevoel.
Ze zijn niet ontzettend dik rondom de voet, wat het plezierig maakt in mijn fietsschoenen. De maat van mijn fietsschoenen zijn namelijk gekozen op basis van het vooral met blote voeten rijden. Voor het rijden met sokken aan, haal ik de dunne binnenzool eruit.
De sokken ademen goed, drogen zeer snel en zijn nu na een aantal keren wassen nog steeds ongewijzigd.

Wat ik met lopen wel heb gemerkt is dat ze bij de hak enigzins schuiven. Het heeft bij mij tot nu toe geen blaar opgeleverd en de schoen iets strakker zetten lost dit ook op.

Kortom, op de voor mij onbegrijpelijke kleurverschil reden na ben ik uitermate tevreden over de aanschaf.


Reacties

Geen idee
Ik heb echt geen idee Chris
2019-03-26

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.