Chris Kouwenhoven


10 juni 2019 - De Orchideeën Hoeve


06 september 2019
(Bron Wikipedia:) Orchideeënhoeve is een dierentuin en tropische kas in Luttelgeest. Het park is vooral gespecialiseerd in verschillende tropische tuinen. In de dierentuin zijn verschillende diersoorten te vinden, waaronder verschillende soorten vlinders en verschillende soorten schildpadden.

Een nette kas met dieren zou ik het willen omschrijven. Dierentuin vind ik net een te groot woord en een tropische kas is het alleen waar dit van toepassing is.

Het uitstapje zelf was erg leuk, lekker slenteren tussen de bloemen en dieren door en wat ideeën op doen hoe dit zelf toe te passen is in huis. Wel was het voor onze doen erg druk, logisch natuurlijk want 2e pinksterdag is een landelijke vrije dag.

Naast heel veel verschillende soorten orchideeën en op verschillende manieren gepresenteerd zijn er schildpadden, diverse soorten vissen, vogels en vlinders te zien. Dit zijn soorten die je ook mag verwachten in een tropische kas omgeving.
Daarnaast stokstaarten, eenden, maki's en lama's en dat laatste is wel verrassend. Het onderkomen voor deze soorten waren ruim opgezet en goed verzorgd.

Er omheen is het prima parkeren, zijn er diverse eet en drink gelegenheden en is er een ruime winkel met best leuke spulletjes.
Kortom, een prima (half) dagje uit en vooral geschikt voor dagen waarbij de verwachting is dat het rustig is.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.