Chris Kouwenhoven


NK Masters lange baan 2022 - Zwemmen - 200(m) vrije slag

Begindatum: 2022-05-07
Begintijd: 12:30:00
Einddatum: 2022-05-07
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Pieter van den Hoogenband Zwemstadion
Adres: Antoon Coolenlaan
Huisnummer: 1
Postcode: 5644 RX
Plaats: Eindhoven
Gemeente: Eindhoven
Provincie: Noord-Brabant
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- LiveTiming
- Inschrijflijst
- Startlijst
- 50(m) bad
- aantal banen: 10
- in/uit zwembad: ja
- inzwemmen: 12.00 uur
- jury: 12.00 uur
- aanvang: 12.30 uur
- Sessie: 5
- Programma: 28
- Serie: 4 van 14
- Baan: 7
- Start-tijd: 16.36 uur
- Uitslag (zie 50+)

Verslag

(11 mei 2022)
Vanochtend mochten we iets later opstaan, namelijk geen ochtendstart vandaag, alleen eentje in de middag en deze stond zelfs pas gepland om 16.36 uur.
Kortom, ook tijd gehad om vanochtend nog even een rustige hardlooptraining te gaan doen en halverwege de middag zijn we richting het zwembad gewandeld.

De 200 meter, hier ga ik normaal gesproken helemaal stuk op. Te kort om rustig te beginnen en te lang om met een sprint te beginnen.
Ik had mij voorgenomen op de tribune om deze een soort van te laten schieten, alle pijlen waren gericht op de 800 meter, want daar had ik medaillekansen. Deze moest ik dan maar zien als een tempo-hardheid gevoel te behouden en dat mee te nemen naar morgen.

Kortom, onbevangen aan de start en wat zeggen ze dan vaak: yep, dan gaat het juist heel erg goed.
Naast mij een zwemmer (sprinter) die normaal gesproken secondes sneller is en hard opent had ik na het keerpunt 50 meter te pakken, ik voelde mij goed, voelde mij sterk en dacht: ik ga er gewoon voor. De middelste 100 meter goed de slagen blijven uitvoeren en de laatste 50 meter volle bak naar de aantik.
Bij het checken van de klok bleek ik maar 6 honderste bovern mijn PR te zitten, een totale verrassing van de dag en hoewel net gemist was ik ontzettend blij met het resultaat en vooral hoe ik de race onderweg heb weten om te zetten.

Met een fijn gevoel terug richting de camper en op naar de sleutelafstand voor mij van dit toernooi, medaillekansen 800 meter morgenochtend vroeg.

Video

In deze playlist twee video's. De eerste gemaakt door Felix en de tweede geknipt uit de livestream.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie