Chris Kouwenhoven


24 maart 2019 - Dagje Deventer


Tja, als je dan toch in de buurt woont (net verhuisd van Ruinen naar Bruchterveld) dan is het ook goed om de wat grotere steden te bezoeken om te weten wat er 'te halen valt'.

Het was rustig op straat om de inmiddels voor de hele wereld bekende reden, echter dat vinden wij wel prettig, zeker als het gaat om het bezoeken van eet- en/of drinkgelegenheden en bezienswaardigheden zoals musea.

Museum De Waag

Als eerste op de agenda stond een bezoekje aan Museum De Waag.
Dit museum ligt op een prachtige locatie in het centrum aan het plein en is van buiten al een bezienswaardigheid op zich.
Van binnen zijn nog grote delen in de oude stijl te zien en de exposities zijn vooral heel leerzaam met uiteraard voornamelijk uitgelicht het verleden van Deventer en omgeving.

Speelgoedmuseum

Om de hoek ligt vervolgens Speelgoedmuseum Deventer.
Een oud pand en dat is van binnen ook te zien. Smalle trappen en doorgangen, mooie plafonds en ontzettend veel speelgoed (dûh). Vooral veel uit de vervlogen en dat is prachtig om te zien. Soms ook wat confronterend als je speelgoed ziet liggen waar je als kleine jongen nog mee hebt gespeeld, als dat al museumwaardig is....Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie