Chris Kouwenhoven


Clubkampioenschap - De Grunte - Zwemmen

Begindatum: 2022-07-02
Begintijd: 14:00:00
Einddatum: 2022-07-02
Eindtijd: 17:00:00
Locatie: Zwembad De Slag
Adres: Sportboulevard
Huisnummer: 3
Postcode: 7772 SL
Plaats: Hardenberg
Gemeente: Hardenberg
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

Op zaterdag 02 juli 2022 wordt in Hardenberg het De Grunte Clubkampioenschap Zwemmen gehouden.

Dit artikel zal als verzamelartikel gaan dienen.
- 25(m) bad
- aantal banen: 6
- in/uit zwembad: nee
- inzwemmen: 13.30 uur
- jury: 13.30 uur
- aanvang: 14.00 uur
- uitslag

25 meter vlinderslag

Een beetje traag van het startblok en minder verre onderwaterfase dan de bedoeling. Het zwemmen zelf ging onrustig en ik had niet het gevoel de sprintkracht erin te kunnen leggen.
Mijn tijd van 15"32 was dan ook ruim een seconde boven het p.r. (14"16)

25 meter rugcrawl

Hier had ik het gevoel goed weg te zijn, start blijft belabberd en dat vind ik ook niet erg. Onderwaterfase leek goed maar op de video is dat niet echt terug te zien. Ik had wel het gevoel krachtige slagen te maken, helaas met een 19"42 resulteerde dat niet in een nieuw p.r. (19"13).

25 meter schoolslag

Net als met vlinderslag voelde deze niet aan als een sprint, wel ver onder water en de start leek ook beter. Met 19"09 een halve seconde boven het p.r. (18"57)

50 meter vrije slag

Deze afstand had ik vooral mijn focus op. Het was alweer even geleden dat ik onder de 30 was gefinished en dat moest vandaag toch wel weer eens gaan lukken vond ik.
Start en onder water waren redelijk en de eerste baan vooral gecontroleerd gezwommen. Keerpunt was iets te ruim genomen, waardoor geen optimale afzet en de terugbaan was erg rommelig. Kortom, dat was hem niet voelde ik al aan en inderdaad was de eindtijd erboven met 30"45

4x25 meter estafette ouder-kind

Altijd leuk, een estafette en vooral speciaal omdat ik deze samen met Felix mocht doen. Tevens broer en zus van een ander gezin en dat maakte de ouder-kind estafette compleet. Uiteraard vind ik als senior dat de jongsten een stukje begeleiding verdienen en daar ging natuurlijk alle aandacht naar uit. Helaas waren we met 2 tiende van een seconde net niet snel genoeg voor de eerste plaats, er is wel degelijk hard voor gestreden!

8x25 meter estafette alle leeftijden

Een volle serie met estafette-zwemmers verdeeld vanuit alle leeftijdsgroepen. De oudjes mochten de start voor de rekening nemen en daarna was het uiteraard zoveel mogelijk aanmoedigen van de rest van de teamgenoten. Erg leuke afsluiting van dit clubkampioenschap.

Eindresultaat

De bedoeling van deze clubkampioenschap was om te werken met FINA-punten, waardoor er een meer eerlijke kans voor iedereen was om clubkampioen te worden. Het zou tenslotte niet gaan om de absoluut snelste, maar hoe je presteert binnen je eigen leeftijdcategorie. Ik denk dat dit prima geslaagd is voor de jongste leeftijden. Zelf kwam ik uit bij Senioren 19 jaar en ouder, wellicht kan er daar meer naar de Masters indeling (blokken van 5 jaar) worden gerekend.
Ik heb het verder prima naar mijn zin gehad, 6 keer van het startblok gemogen en daar weer op kunnen trainen zonder al te veel druk. Overige rituelen (muziek, zwembroek, inzwaaien) heb ik achterwege gelaten en de tijd doorgebracht met kletsen en aanmoedigen.
Over mijn tijden ben ik matig tevreden, ik had toch wel verwacht om hier en daar een p.r. gezwommen te hebben, qua sprinten sta ik nu een beetje stil.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie