Chris Kouwenhoven


Zwemloop - Zuidwolde

Begindatum: 2019-05-22
Einddatum: 2019-05-22
Locatie: Zwembad de Waterlelie
Adres: Sportlaantje
Huisnummer: 6
Postcode: 7921BT
Plaats: Zuidwolde
Gemeente: De Wolden
Provincie: Drenthe
Land: Nederland

- Startnummer: 003
- Zwembaan: 3 (zwarte badmuts)
- 500(m) Zwemmen ; 5(km) Lopen
- Categorie: Man
- Uitslag: 6e

Verslag

10 juni 2022
Ruim 3 jaar na dato schrijf ik dit verslag, het is dus diep in het geheugen graven :-)

Wedstrijd op een doordeweekse woensdag en dus vooral een goede training. Felix zou die dag ook starten (en hij is keurig 1e geworden) en dan zijn mijn zenuwen altijd groter voor hem dan voor mezelf.

De workout is via Garmin te bekijken en daar is te zien dat het meten van het zwemmen niet helemaal gelukt is. Gezien mijn eindtijd van 31'18 en een looptijd van 23'21 zal de zwemtijd inclusief wissel 7'57 bedragen. Ongeveer een wisseltijd van 1 minuut zal resulteren in een zwemtijd van rond de 7 minuten en dat is een prima split. In de video is te zien dat ik als 2e het water uitkwam en niet te ver achter nummer 1. Aan de slag zie ik dat ik behoorlijk ontspannen heb gezwommen.

Looptijd van ruim 23 is aan de hoge kant. Groot deel uiteraard door een stuk getraindheid, daarnaast speelt de ondergrond (onverhard, gras, hobbelig) mee dat mijn linkerbeen dat niet plezierig vind. Ik kan mij goed herinneren dat ik op die gedeeltes terrein verloor met de atleten om mij heen en dan op de asfalt gedeeltes weer prima in het tempo kon komen.

Het doen van een bijna thuis-wedstrijd is altijd leuk, redelijk wat bekende atleten zodat er ook een leuk praatje ontstaat. De wedstrijd zelf, hoewel niet geheel aan mij besteedt, was prima ge-organiseerd.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie