Chris Kouwenhoven


2XU - MCS Run Compression Tights

Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar de website van 2XU, maker van dit product MA4411b, maat LT, kleur BLK/NRO

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- compressie
- geschikt voor alle afstanden

Ervaring met dit product

20 juni 2022
Al enige tijd in mijn bezit en ook al regelmatig mee gelopen.

De broek komt in een keurige verpakking zoals van 2XU gewend met extra informatie over het product zelf.

De compressie van deze broek is significant anders dan bij andere broeken van 2XU in mijn assortiment. Deze broek heeft speciale extra zones met meer compressie op de grote spiergroepen. Per spiergroep een eigen percentage voor optimale druk.

Tijdens het lopen merk je niets van deze druk, of het daadwerkelijk verschil maakt durf ik dan ook niet te zeggen. Wel zoals gewoon is de hoeveelheid spierpijn na afloop minder dan bij geen gebruik van compressie, wat dat betreft doet de broek prima zijn werk.

Wat wel een punt van aandacht vergt is de plaats van de extra compressie zones. Deze zitten uiteraard op vaste plekken in de broek en dat maakt dat de positionering op je eigen lichaam nooit perfect is. Tenslotte heeft iedereen weer afwijkende lengtes van boven-, onderbenen.
Tijdens het lopen zal de broek ook gaan glijden of schuiven en daarmee niet meer perfect de zones op de spiergroepen laten uitkomen.

Overall ben ik zoals met alle producten van 2XU prima tevreden over de kwaliteit van compressie en daarmee reduceren van spierpijn en blessures. Deze broek zorgt daarnaast nog voor marginale winstmarges en om dat aan te tonen zullen er andere testen moeten volgen.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie