Chris Kouwenhoven


Regio Oost Circuit deel 2022/2023 deel1 - 100(m) vrije slag

Begindatum: 2022-10-08
Begintijd: 14:00:00
Einddatum: 2022-10-08
Eindtijd: 17:00:00
Locatie: Zwembad De Slag
Adres: Sportboulevard
Huisnummer: 3
Postcode: 7772SL
Plaats: Hardenberg
Gemeente: Hardenberg
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- Informatie KNZB - Regio Circuit 2022-2023
- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- 25(m) bad
- aantal banen: 6
- in/uit zwembad: nee
- inzwemmen: 13.30 uur
- jury: 13.30 uur
- aanvang: 14.00 uur
- Sessie: 1
- Programma: 7
- Serie: 4 van 6
- Baan: 2
- Start-tijd: 15.30 uur
- Live Results
- Uitslag

Verslag

10 oktober 2022
De eerste keer weer van het startblok voor het seizoen 2022-2023 wedstrijd zwemmen. NK korte baan wat plaats zou vinden in november is afgelast, deze wedstrijd pastte in dat mesocycle. Wanneer het NK precies gaat plaatsvinden is nog niet zeker (ergens januari of februari) dus vooralsnog blijf ik mijn trainingplan volgen. Vorige week stond sprint-training op het programma en heb gewoon door getraind naar deze wedstrijd (geen taper toegepast) en had als prognose om 1'06 te willen zwemmen.
Focus afgelopen mesocycle voor wat betreft sprinten lag vooral op het indelen en controle houden over de slag.

De (zater)dag zelf traditie getrouw begonnen met croissant en koffie als ontbijt en tussen de middag gekozen voor de eiwit-shake. Ik hoefde slechts 1 keer te starten, dus energie hoefde niet aanwezig te zijn. In de middag-bidon een klein schepje energypoeder gedaan, de smaak ervan brengt mij altijd in de goede mindset. 's Ochtends nog gekozen voor 1 ronde krachttraining om alle spieren een beetje op scherp te zetten.

Aangezien het een wedstrijd van de vereniging betrof op tijd aanwezig en helpen met opbouw bad. Voordeel is dat je dan ook direct een goede plek kan kiezen voor de stoel en roltas. Het zou een druk bezette wedstrijd zijn met veel deelnemers, inzwemmen om 13.30 en starten pas om 15.30. De warming-up zelf in het water heeft daar geen zin voor, het bad verkennen hoeft ook niet en er dus voor gekozen om alleen de laatste paar minuten van het inzwemmen (wanneer de meeste zwemmers het water hebben verlaten) te gebruiken om even het gevoel te ervaren. Dat gevoel viel niet tegen!

De aanloop richting de start zoals gebruikelijk gedaan met muziek, omkleden, warming-up op de kant. Vooral aandacht besteedt aan het leggen van de focus op control control control. Ik wilde persé de eerste 50 minuten niet afraffelen, te snel de benen te veel gebruiken en te belanden in mijn standaard valkuil.

Van het startblok af ging naar het gevoel goed, niet te traag weg, behoorlijk entry, niet te diep en ook de onderwaterfase ging redelijk. Vervolgens in de slag komen en de eerste baan lukte prima. Houding goed, controle over de armslag, nauwelijks benen gebruikt. Keerpunt was redelijk, daar mag ik gerust harder gaan afzetten, onderwaterfase lukte met 3 beenslagen goed. Tweede baan nog steeds goede controle over de houding en armslag, ademhaling kon ik nog uitstellen tot 6 slagen en de beenslag iets meer erbij gedaan. Aantik na 50 meter ging in 31"66, een normale tijd tijdens de 100m maar wel met een beter gevoel over voor het tweede deel. Derde baan was het raceplan om de benen actief erbij te gaan doen, dat lukte echter maar een halve baan, ik voelde de verzuring erin lopen en gekozen om tweede helft derde baan de benen weer stil te houden en te gebruiken in de laatste baan. Houding en armslag was inmiddels niet meer goed, ademhaling ging iedere 2 en ook het keerpunt kwam niet goed uit met een zwakke afzet. Vierde baan kon ik goed de benen erbij houden, iets minder intensief en daardoor 25m kunnen gebruiken. Focus ging weer op houding en armslag wat redelijk goed lukte en het finishen lukte ook met goede controle.
Uiteindelijk bleek mijn tijd van 1'06"44 mijn derde tijd ooit en mag ik prima tevreden zijn. Vooral het laten lukken van de focus ben ik dik tevreden over, komende periode zal voor deze afstand meer getraind moeten worden op het tweede deel (waar ik dan ook direct de zondag training mee begonnen ben). Volgende sprintweek verder!

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie