Chris Kouwenhoven


50(m) vrije slag - NK Zwemmen korte baan 2023 Masters

Begindatum: 2023-02-17
Begintijd: 13:00:00
Einddatum: 2023-02-17
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Sportstad Heerenveen
Adres: Abe Lenstra Boulevard
Huisnummer: 23Q
Postcode: 8448 JA
Plaats: Heerenveen
Gemeente: Heerenveen
Provincie: Friesland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- LiveTiming
- Inschrijflijst
- Startlijst
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: ja
- inzwemmen / jury: 12.00 uur
- aanvang: 13.00 uur
- Sessie: 3
- Programma: 12
- Serie: 8 van 22
- Baan: 1
- Start-tijd: 14.45 uur
- Uitslag (zie 50+)

Verslag 23 februari 2023
De afgelopen periode zat het met de sprintafstanden en snelle tijden wel goed. Ik blijf al een hele tijd hangen in de 29ers en hoopte dat het vandaag zou gaan lukken om deze grens te doorbreken. Al een aantal wedstrijden zwem ik deze afstand zonder een natte warming up te doen. Wel de nodige voorbereiding op de kant maar niet het water in voorafgaand. Daarmee komt voor mij de sprint er maximaal uit.
Zo ook deze race en op zich pakte dat raceplan ook weer goed uit. Wel traag van het startblok weg en de eerste baan ging zoals altijd waarbij controle het uitgangspunt is. Keerpunt vond ik niet al te best. De terugbaan is mijn valkuil om teveel te willen gaan ademhalen, dat kon ik redelijk uitstellen en voor het gevoel kon ik de snelheid vasthouden tot aan de aantik.
Geen onaardige eindtijd met 29"75 maar wel ver verwijderd van het doel.

Ik heb mij voorgenomen om voorlopig zonder medaille kansen niet meer uit te komen op deze afstand tijdens een NK. Uiteraard ga ik bij tussen wedstrijden deze afstand wel zwemmen want uiteindelijk wil ik ook op deze afstand weer eens mijn persoonlijk record verbeteren.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.