Chris Kouwenhoven


100(m) vrije slag - NK Zwemmen korte baan 2023 Masters

Begindatum: 2023-02-19
Begintijd: 13:00:00
Einddatum: 2023-02-19
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Sportstad Heerenveen
Adres: Abe Lenstra Boulevard
Huisnummer: 23Q
Postcode: 8448 JA
Plaats: Heerenveen
Gemeente: Heerenveen
Provincie: Friesland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- LiveTiming
- Inschrijflijst
- Startlijst
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: ja
- inzwemmen / jury: 12.00 uur
- aanvang: 13.00 uur
- Sessie: 7
- Programma: 36
- Serie: 9 van 24
- Baan: 8
- Start-tijd: 13.16 uur
- Uitslag (zie 50+)

Verslag 23 februari 2023
Laatste afstand van het toernooi en zoals voorgaande jaren is er dan zeker sprake van toernooi-moeheid. Mocht je in aanmerking komen voor een medaille dan kun je je er wellicht nog toe zetten echter in mijn geval is dat eigenlijk niet van toepassing. Ook voor het proberen om je p.r. te verbeteren is het lastig motiveren omdat je weet dat je niet meer optimaal bent.

Uiteindelijk komt het dan aan op een goede indeling van de race en dat was wederom mijn doel.
De start en eerste 25 meter een kwestie van controle houden over de slag wat prima lukte. Ook het eerste keerpunt was prima. Aantik na 50 meter in 31"71 was zelfs sneller dan tijdens mijn p.r. (Niet dat je dat onderweg weet, dat zie je pas bij het analyseren). Bij de tweede 50 sloeg uiteraard de man met de hamer genadeloos toe. Naast mij bij het 3e keerpunt zag ik een minder goed keerpunt en dus wilde ik eigenlijk die baan nog voor blijven en dat motiveerde om de laatste baan nog even door te zwemmen. Met een eindtijd van 1'07"12 toch niet ontevreden.

Wel heb ik mij voorgenomen om voorlopig zonder medaille kansen niet meer uit te komen op deze afstand tijdens een NK. Uiteraard ga ik bij tussen wedstrijden deze afstand wel zwemmen want uiteindelijk wil ik ook op deze afstand weer eens een persoonlijk record verbeteren.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie