Chris Kouwenhoven


50(m) vrije slag - NK Zwemmen lange baan 2023 Masters

Begindatum: 2023-05-05
Begintijd: 13:00:00
Einddatum: 2023-05-05
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Sportcomplex Amerena
Adres: De Velduil
Huisnummer: 2
Postcode: 3815 XT
Plaats: Amersfoort
Gemeente: Amersfoort
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- LiveTiming
- Inschrijflijst
- Startlijst
- 50(m) bad
- aantal banen: 10
- in/uit zwembad: ja, 25(m)
- inzwemmen: 12.00 uur
- jury: 12.00 uur
- aanvang: 13.00 uur
- Sessie: 3
- Programma: 12
- Serie: 6
- Baan: 9
- Start-tijd: 15.17 uur
- Uitslag (zie 50+)

Verslag 07 mei 2023
Na de 400(m) van vanochtend moest ik eerst nog even heen en weer naar de camping op de dakluiken van de camper te sluiten. Met de voorspelde regen van die middag moest ik wel, geen zin in een nat bed. Dat ging gelukkig prima en heb het maar als een alternatieve warming up beschouwt.

Sinds een aantal starts inmiddels bevalt het prima om zonder inzwemmen een 50 meter in te vliegen. En iets wat nog prima werkt hoef je niet te repareren dus ook zo met deze middag afstand.
Het plan is nog steeds om ook op de lange baan eens een keer de 30 seconden grens te doorbreken. Het aanvalsplan is voor mij op de korte baan inmiddels duidelijk (daar wil ik onder de 29), op de lange baan is het nog even zoeken. De hele race zonder ademhalen zit er voor mij nog niet in, dus waar is ongeveer het 25 meter punt en dan misschien nog een meter verder. Dat deel lukte prima. Vervolgens een kwestie van zolang mogelijk proberen uit te stellen en goed vlak en strak in het water te blijven liggen met krachtige doorhalen en een hoog bewegingstempo. Pfff, best veel voor een lange afstandzwemmer om over na te moeten denken in die paar seconden. Het uitstellen van het ademhalen werd uiteindelijk iedere 4 slagen en daar was ik al prima tevreden over. De krachtige halen bleven weg en ik vond het bad toch eigenlijk nog wel 10 meter te lang. Met een hele ruime 30'er als eindtijd was ik niet tevreden.

Als het gaat om klassering heb ik uiteraard tegen de sprinters niets te zoeken op deze afstand. Voor dit toernooi had ik al besloten om niet te starten op de 100 (die zou dan zondag zijn en dan ook als enige start). Tijdens het weekend is echter de conclusie gegroeid dat ik de sprintafstanden 50 en 100 (en misschien zelfs de 200) domweg moet gaan laten schieten. Puur omdat ik voor een leuke klassering (ja, ik zwem voor de medailles) niet in aanmerking kom en door de opbouw van vermoeidheid tijdens zo'n toernooi ook niet zomaar een p.r. zwem. Tenslotte helpt de lange zit uiteindelijk ook niet mee en misschien werkt dat zelfs nadelig op mijn geliefde lange(re) afstanden.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie