Chris Kouwenhoven


3000(m) - Open Water - Lage Vaartrace Dronten

Begindatum: 2023-06-18
Begintijd: 15:00:00
Einddatum: 2023-06-18
Eindtijd: 15:45:00
Locatie: 52.5278239935584, 5.697679856015267
Adres: De Drieslag
Huisnummer: 23
Postcode: 8251 JZ
Plaats: Dronten
Gemeente: Dronten
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Website organisatie
- Baanlengte: 500(m) rechte baan
- jury: 10.00 uur
- aanvang: 11.00 uur
- Startnummer: Senioren 1 en ouder 16 Geel/Zwart
- Programma: 17
- Start-tijd: 15.00 uur

Verslag 21 juni 2023
's ochtends gestart op de 1000 meter Masters en 's middags was deze 3000 Senioren aan de beurt.

Ruimschoots tijd om te herstellen, dus direct na de 1000 een RecoveryShake genomen en gegeten om vervolgens nog even lekker rustig te liggen en zitten. We waren vanochtend heel ruim op tijd en dat geeft de gelegenheid om een goed plekje te zoeken, rekening houdend met hoe de zon beweegt. Dat was uitstekend gelukt, de hele dag in de schaduw, toch lekker dicht bij het wedstrijd gebeuren, prima zo!

Rond half drie omkleden en mij richting de voorstart begeven en daarna weer fijn het verkoelende water in. Het gevoel van vermoeidheid was zeker aanwezig maar zodra je op de startlijn ligt is die toch echt wel weer weg. Senioren start dus de (letterlijk) grote mannen gaan weer snel van start en dus was het zaak om mijn eigen race te zwemmen en ook hier te kijken hoe ik mij inmiddels in het veld begeef tussen mijn leeftijdsgenoten. Gekozen om weer helemaal links te starten en de eerste 375 mijn eigen lijn te zwemmen en de eerste boei ruim te ronden. Op dat moment lag ik bij een 2-3 tal zwemmers die ongeveer hetzelfde tempo zwommen en dus gekozen om voeten op te zoeken en op die manier wat energie te gaan sparen. Nou dat is toch minder prettig dan ik had verwacht, want er wordt toch redelijk geslingerd en je moet meer spotten om voeten te blijven zien dan om je lijn aan te houden.
Na het ronden van de tweede boei besloot ik om aan te zetten om te zien of ik een groepje kon opschuiven, dat leek tot halverwege best goed te gaan maar bij de boei lagen we toch weer als groepje bij elkaar. Dit keer op de terugweg gekozen om niet voeten op te zoeken maar een lijn zo strak mogelijk langs de boeien te zwemmen.
Nog steeds lagen we bij elkaar en het leek erop dat dat ook voor de laatste kilometer het scenario zou worden.
Bij het ronden van de allerlaatste boei een flinke eindsprint ingezet door het groepje en dan kan ik merken nog veel snelheid tekort te komen om dan mee te gaan. Op zo'n 200 meter verlies ik stomweg een seconde of 15.
Goed om te merken dat ik de 3K inmiddels begin te snappen en mij onderweg ook goed in de slag weet te blijven zwemmen en de vermoeidheid steeds langer uit te stellen. Ook binnen mijn leeftijdsgroep klim ik langzaam richting de snelsten, dat biedt mooi houvast voor de komende trainingen.Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.