Chris Kouwenhoven


Zwemcompetitie - Deel 1

Begindatum: 2023-09-30
Begintijd: 13:30:00
Einddatum: 2023-09-30
Eindtijd: 16:30:00
Locatie: Twentebad
Adres: Lage Weide
Huisnummer: 3-5
Postcode: 7556 NA
Plaats: Hengelo
Gemeente: Hengelo
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- Informatie KNZB - Zwemcompetitie
- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- 25(m) bad
- aantal banen: ?
- in/uit zwembad: ?
- inzwemmen: 13.00 uur
- jury: 13.00 uur
- aanvang: 13.30 uur

Programma 5: 400(m) vrije slag

Serie: 1
Baan: 3

Verslag 19 november 2023
Redelijk snel aan de beurt dit keer en dus kon ik het inzwemmen gebruiken voor de baanverkenning. Dan is het sowieso altijd druk en is het zaak te timen wanneer er wat ruimte is. Dit lukte prima en het inzwemmen voelde ook goed aan. Omkleden wachten en te horen krijgen dat er met 2 in een baan gezwommen gaat worden. Tja, dan is het even omschakelen. Het plan was om het p.r. aan te gaan vallen, maar dat liet ik varen. Ik merk dat ik heel erg bezig ben met niets of niemand te raken: overhalende armen, de lijn waar je vlak langs zwemt, een zwemmer in jouw of naastgelegen baan die net iets te ver van de route afwijkt. Kortom veel aan het rondkijken, naar voren aan het kijken en dat haalt wel degelijk de snelheid er uit.
De wedstrijd zelf heb ik niet verstandig ingedeeld. De opening ging in 1'12 en dat was al een seconde onder de opening van mijn p.r., daar was ik in deze fase nog niet aan toe. De tweede honderd verviel ik al naar een 1'23 en dat liep daarna alleen maar op. De slag, het (nieuwe) ritme kon ik echter wel goed vasthouden en ook de vermoeidheid achteraf trok snel weg. Kortom met de lange afstand slag en conditie zit het wel prima. Als ik de 400 wil gaan aanvallen zal ik echter meer op melkzuur moeten gaan trainen.

Programma 31: Estafette 4x200(m) vrije slag

- De Grunte Heren 4
- Zwemmer: 1
- Serie: 1
- Baan: 4

Verslag 19 november 2023
Na de 400 een lange zit en dus een lang herstel voor de 4x200 Estafette.
Heel veel programma's waren samengevoegd en deze niet. Dat betekent dus alleen je ding doen, zorgen voor goede overnames en dan was het goed toch? Nou niet met een zwemcompetitie dus, want dan telt ook de tijd. Haal je niet de opgegeven tijd dan krijg je een alternatieve tijd toegewezen en dat was helaas bij ons het geval. Leermoment voor de volgende KZC!
Ik mocht zelf als startzwemmer van het blok en dat is wel leuk, dan heb je de kans om een geldige tijd neer te zetten en aan de 400 heb ik gemerkt dat de opening wel goed is en bij deze 200 wilde ik dat ook eigenlijk wel proberen door te trekken. Het p.r. stond wel scherp en ging toen ook om een NK medaille maar vlak daarboven zou ik al tevreden mee zijn.
Opening ging in een keurige 1'11, niet te gek en voelde goed. Tweede deel viel toch ietwat tegen met een 1'21 waarmee ik een derde tijd ooit neer heb gezet en daar mag ik niet ontevreden mee zijn.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.