Chris Kouwenhoven


OpenWater - Damster City Swim

Begindatum: 2024-06-22
Begintijd: 13:00:00
Einddatum: 2024-06-22
Eindtijd: 16:30:00
Locatie: Centrum Appingedam
Adres: Wijkstraat 32 / Stadshaven 2
Plaats: Appingedam
Gemeente: Eemsdelta
Provincie: Groningen
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Website organisatie
- jury: 12.00 uur
- aanvang: 13.00 uur

1000(m) vrije slag

- Starttijd: 13.00 uur
- Baanlengte: 500 meter heen en terug
- Startnummer: Oranje/Zwart 392
- Chip(s): NN02754 ; NT36303
- Resultaat: 1e (40-59 jaar)

Verslag 23 juni 2024
Wat een heerlijke start van dit open water seizoen. Beginnen met een 1000, dat beloofd vaak volle bak zwemmen en dat werd het ook. Ook voor de eerste keer dat ik met een full body suit ging zwemmen (zelfs niet mee getraind) en dat was toch beetje spannend. Mooie brede start en ik besloot links te liggen om zo kort mogelijk richting de eerste boei te zwemmen, eerste bocht was weliswaar flauwtjes naar rechts maar dat zag ik daar dan wel.
Volle bak weg en we lagen eigenlijk gelijk met 3 bij elkaar, nog even wat uittesten wie tweede ging liggen en ik besloot dat ik dan maar als derde ging liggen. Onderweg voelde ik mij erg goed, kwam een paar keer naast nummer twee te liggen en had besloten op de terugweg er in ieder geval naast te gaan liggen en de race hard te maken. Dat lukte en het werd een hele toffe 400 meter sprint naar de finish toe. Een goede keuze om ervoor te zorgen dat ik steeds net voor lag waardoor ik het voordeel van de rechte lijn had en kon zodoende als tweede aantikken. In mijn leeftijdscategorie leverde dat zelfs de eerste plaats op.
Ontzettend tevreden over hoe de race verliep, rechtstreekse strijd vind ik altijd ontzettend tof. Ook heel erg tevreden over het pak, dat voelde prima aan onderweg.

3000(m) vrije slag

- Starttijd: 15.15 uur
- Baanlengte: 3000 meter, 1 grote ronde door de grachten
- Startnummer: Oranje/Zwart 392
- Chip(s): NN02754 ; NT36303
- Resultaat: 6e (18 jaar en ouder)

Verslag 23 juni 2024
De tweede start van de dag na ongeveer 2 uurtjes rusten. Boterham gegeten en een bidon met energiedrank. Ik had nog het plan om een gel te nemen voor de start maar die is er bij ingeschoten. Ander (type) zwempak aangetrokken en op weg naar de briefing.
In plaats van een heen en weer zoals de 1000 was dit 1 grote ronde door de grachten heen. Hele toffe route, helaas niet veel van de omgeving kunnen zien maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
Start was wat chaotisch. Bijna gelijk na de startlijn was een brug met ducdalven en vormde daarmee een trechter. Ik kreeg een paar rake tikken maar had geen ruimte om naar voren te zwemmen. Gekozen om even in te houden en was daarmee uit het gedrang. Het plan was sowieso om tot de eerste boei het relatief rustig aan te doen. Helaas mistte ik daarmee wel de tweede groep (en mijn racemaatjes uit de 1000) en had het hele stuk gracht op de terugweg nodig om de aansluiting weer te vinden. Uiteraard had de tweede groep toen het plan om te gaan versnellen en dat kon ik niet meer volgen.
Wel ben ik vooral over het lange middenstuk erg tevreden, ik kon wegzwemmen uit de 3e en aansluiting vinden bij de tweede groep door lang een verhoogd tempo te zwemmen, in de goede slag te blijven en alles goed onder controle te houden (spotten, ademhalen, vermoeidheid).
Op deze manier een uitstekende afsluiting van de dag.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.