Chris Kouwenhoven


NK OpenWater

Begindatum: 2024-07-06
Begintijd: 10:30:00
Einddatum: 2024-07-06
Eindtijd: 15:30:00
Locatie: de Braakman
Adres: Middenweg
Huisnummer: 1
Postcode: 4542 PN
Plaats: Hoek
Gemeente: Terneuzen
Provincie: Zeeland
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Website organisatie
- jury: 09.30 uur
- aanvang: 10.30 uur

Nederlands Kampioenschap

- Starttijd: 13.10 uur
- Baanlengte:
- Startnummer: Oranje/Zwart 392
- Chip(s): RL58095 ; RG10836
- Resultaat: Nederlands Kampioen H50

Verslag

07 juli 2024
Gisteren weer hele nieuwe ervaringen. Meest toffe natuurlijk is dat ik Nederlands Kampioen heb mogen worden. Van twee jaar geleden nog brons naar vorig jaar zilver en dit jaar Goud geeft het hele proces een letterlijk gouden randje.

De dag zelf was vooral heel winderig. De eerste programma's gingen nog volgens tijdschema van start en daarna stak de wind behoorlijk op waardoor de boeien op drift gingen en daardoor ook de veiligheid van de zwemmers op het spel stond. Terechte beslissing van de organisatie en de wedstrijdleiding om een tussentijdse evaluatie te doen. Complimenten hoe deze groep het heeft opgepakt door direct een whatsapp groep in te richten en op die manier iedereen continue op de hoogte wist te houden.

Voor mijzelf was dit een nieuwe ervaring, wachten of er gestart kon worden en dan vooral hoe laat. Door de dag heen en dat begint al 's ochtends houd je met al het eten en drinken rekening tot aan de start-tijd. Met een kleine 2 uur uitstel van onze start was dat verder prima in te richten en zodra het verlossende tijdstip werd geAppd was er nog 50 minuten voor de specifieke voorbereiding en in feite heb je dan niet meer nodig. Vanwege de zwaardere omstandigheden en de uitloop had ik wel besloten om twee extra gelletjes te nemen. Een eventuele 10 minuten dip moest ik dan maar voor lief nemen, ik had echter niet de illusie dat te gaan merken, hahaha.

Watertemperatuur was uitstekend, startlijn was niet heel breed en we begonnen met wind tegen en mijn besluit was om bij 'mijn' maatjes in de buurt te liggen en in ieder geval het eerste rak de voeten op te zoeken. Of dat met die golfslag baat had merkte ik onderweg wel. Prima keuze, van navigeren kwam bar weinig, zo nu en dan heb ik even gechecked of we niet te ver uit koers waren, maar het was vooral slag aanpassen om over de golven te gaan en in de voeten van de voorganger te blijven. Na de eerste boei wind mee op de terugweg en ik besloot om in wedstrijdtempo te gaan liggen om mijn eerste positie wat meer stevigheid te geven. Het navigeren terug ging een heel stuk beter qua zicht en ik kon mooi het rechte lijn naar de finish zwemmen een keer proberen. Nadeel van het aangepast parcours (het was nu een rechte lijn heen en weer, 3 rondes) was dat je tegenliggers tegenkwam en daardoor (mede door de wind) toch gedwongen werd iets van de lijn af te wijken, meer onder de kant en daardoor ook wat meer waterplanten, het was niet anders.
Tweede en derde ronde kon ik mooi in de tweede groep blijven, dat ging onderling ook heel sportief en was voor mijn positie ook verder uitstekend.
Na het aantikken even snel rond gekeken en de eerste indruk was missie geslaagd: 1e in mijn leeftijdgroep

In de media

- Braakmankreekrace geteisterd door harde wind: ‘Het was water happen’ - PZC
- Hoek, Braakmankreek - NED (KNZB) - Artikelen bij noww
- De Toren
- ZPV De Grunte Hardenberg


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.