Chris Kouwenhoven


Herstel - Recovery drank


Herstellen is soms nog wel belangrijker dan de inspanning van een training!
Tenslotte: des te sneller en des te meer je herstelt bent, des te groter is het trainingseffect van je volgende training.

Vóór en tijdens de training of wedstrijd wordt er vaak wel specifieke voeding en vocht ingenomen, echter erna wordt vaak vergeten of gebeurd op een niet volledig juiste manier.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat wanneer je de juiste voedingsstoffen direct na je training inneemt, je lichaam de afvalstoffen efficienter kan opruimen, de verbruikte reserves direct kan aanvullen en het herstel van je spieren wordt ondersteund.

Neem Recovery vlak na de training

Na een training voel je je vaak moe, leeg en uiteraard helemaal voldaan en trots. Het lichaam daarentegen is direct al begonnen met de strijd om je te repareren en de spieren weer te voorzien van voorraden.

Het is daarom belangrijk om Recovery binnen 20 minuten ná de inspanning of zelfs tijdens de cooling down tot je te nemen. Mocht je op pad zijn voor een training: doe de recovery afgeschept in een bakje, neem een extra bidon of petfles met water mee en natuurlijk een shaker.
Vooraf Recovery aanmaken heb ik slechte ervaringen mee. Het bezinkt na een tijdje en dan is het nog lastig te mengen met het water. Recovery wat achter blijft komt uiteraard niet in je lichaam!

Inhoud Recovery

Maar wat zijn dan de juiste voedingsstoffen?

Een belangrijk ingrediënt is Proteïne. Dit zijn tenslotte de bouwstenen van de spiervezels.

Daarnaast doe ik er pure Koolhydraten en een combinatie van Koolhydraten met Voedingsvezels doorheen.

Tenslotte nog een deeltje BCAA's

Over de verhouding is uiteraard de nodige discussie en dat is ook logisch. Een zwemmer heeft veel minder te maken met externe belasting dan een loper (bij iedere stap 3x het lichaamsgewicht op de gewrichten) en zal zijn lichaam dus op een andere manier beschadigen en uitputten.

Door het zelf te mengen ben ik in staat om na iedere training de juiste samenstelling te gebruiken, passend bij de discipline en de soort inspanning.
Omdat het in poedervorm is, ben ik tevens in staat om naar gelang de intensiteit de nodige hoeveelheid in te nemen.

Kosten Recovery

Kant en klaar is er van verschillende merken Recovery te koop. De prijzen hiervan liggen gemiddeld voor 750 gram op zo'n €25,00
Voordeel is dat het kant en klaar is. Nadeel is dat je geen invloed hebt op de verhouding en dus altijd 'gemiddeld' bezig bent.

Door het zelf te mengen weet ik de prijs onder de €10,00 te houden en ben ik bovendien in staat om de verhoudingen en de smaak zelf te bepalen.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie