Chris Kouwenhoven


Run-Bike-Run (onderdeel clubkampioenschap Jan van Arckel)

Begindatum: 1995-06-07

Triathlonvereniging Jan van Arckel uit Gorinchem heeft ieder jaar zijn clubkampioenschap. Als voormalig lid van deze vereniging is het altijd leuk om mee te doen. Als het enigzins in mijn schema past dan doe ik graag mee, want het is een fijn ontspannen sfeertje, de meeste mensen ken ik persoonlijk, de omgeving is bekend en het is een hele goed training en meting met grote mannen (NK, EK en WK mensen). Het clubkampioenschap bestaat dit jaar uit twee run-bike-run's en twee 1/8 Triathlons
De eerste in de serie was een run-bike-run over 5-20-3 km. De afstanden moeten altijd een beetje met een korreltje zout genomen worden gezien de tijden die er gescoord worden.
Vandaag twee tentamens gehad op school dus ik was wel toe aan een flinke lichamelijke afleiding. Probleem was alleen dat het OV een regeling voor de fiets heeft, dusdanig dat je niet met de fiets tussen 16.30 en 18.00 in de trein mag. Rond deze tijd moest ik wel naar Gorinchem vertrekken en redde het gelukkig nog wel.
Het weer had de hele dag nog niet mee gezeten, met veel wind en regen, maar de vooruitzichten waren dat de regen op zou houden. Aangezien het voor mij echt een trainingswedstrijd is ga niet het risico nemen om iets op te lopen. Alles bij elkaar, dus de tentamens, het weer en de trein, hadden niet echt bijgedragen tot een goede mentale voorbereiding.
De wedstrijd zelf liep lekker. Ik was van plan om de eerste 5 km rustig aan te lopen, omdat run-bike-run's niet op mijn normale programma staan en de wissel fietsen-lopen het belangrijkste was voor vanavond. Iedereen ging hard weg en ook ik liet mij verleiden en ik vind zelf dat ik te hard heb gelopen het eerste stuk. Ik ben dan wel geen problemen onderweg tegen gekomen of overdreven vermoeid geraakt, maar ik merkte tijdens het fietsen dat ik te hard ben gestart. Het fietsen zelf ging heel goed, er stond een straffe wind, maar ik voelde dat ik macht in mijn benen had ondanks toch wel moeie benen en kon flink tegen de wind opboxen.
Het lopen na afloop ging na de eerste 700 meter zalig, ik herstelde snel van het fietsen en kon goed in mijn ritme komen.
Ten opzichte van de snelsten heb ik de meeste tijd in het eerste loopblok verloren, een klein beetje met fietsen maar nauwelijks met het tweede deel lopen, zelfs iets ingelopen. Dit was voor mij het belangrijkste want zometeen met de wedstrijden dan moet ik met lopen kunnen verdedigen en ik denk dat dat wel zal lukken n.a.v. deze training.

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.