Chris Kouwenhoven


Wedstrijden


De wedstrijden uitzoeken was met een week gebeurd. Kwestie van kijken via de KNZB webkalender naar geschikte wedstrijden, de commissie vraagt de bepalingen op en kijkt of deelname mogelijk is.


Sommige wedstrijden zijn op zich wel geschikt echter heel populair en dan kom je op een wachtlijst te staan. Tegen de specialisten leg ik het af in tijd, dus een kans dat deelname aan wedstrijden niet zou lukken was zeker aanwezig.


Inmiddels was mij duidelijk geworden dat ik serieus rekening moest houden met de kans dat het avontuur zou stranden. De commissie gaf mij echter mee dat gezwommen tijden een jaar houdbaar zijn en er nog genoeg evenementen aan gingen komen zoals de NK, het WK en uiteraard een volgend EK.


Kortom, de uitgezochte wedstrijden staan op de kalender en dienden allemaal om ervoor te zorgen dat ik de EK limiet een keer gezwommen had, zodat inschrijving mogelijk was. Het vervolgens meer specifiek gaan trainen en de puntjes op de i zetten, dat kon dan de komende maanden gebeuren. Bijvoorbeeld starten van startblok en snelle keerpunten maken, dat was iets wat ik als Triathleet nooit doe.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie