Chris Kouwenhoven


11-13 februari


Ok, het was mij duidelijk. Zondag de 14e moest het gebeuren. Het was niet zozeer alles of niets, want ik wist dat de 400 en 800 zo in mijn systeem zaten dat die gewoon gehaald gingen worden. Ik wilde echter ook wel heel graag de andere 3 afstanden zwemmen.


Nadenken, plan maken en ik was er heel snel uit. Ik ga in 1 wedstrijd álle 5 de limieten zwemmen. Ik zou het oppakken als een Triathlon, snel starten (om normaal gesproken positie in de kopgroep te hebben), tempo langer vasthouden dan tijdens een Triathlon (daar ging het risico in zitten) en na 200 meter kon ik in mijn duurtempo gaan liggen en de laatste 2 naar huis toe zwemmen. Het zouden geen scherpe tijden gaan worden zoals in een losse gehaald kunnen worden, maar het zouden geldige tijden zijn waarmee ik naar Londen kon gaan.


Het plan uitgewerkt, in een spreadsheet gegoten. Print gemaakt en in de keuken opgehangen zodat ik hem continu op mijn netvlies zou hebben en heel veel visualiseren. De training van donderdag overgeslagen om niet de kans te hebben het te willen uitproberen en vervolgens in de onzekerheid te geraken.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.