Chris Kouwenhoven


EK Masters - Zwemmen - 800(m)

Begindatum: 2016-05-25
Einddatum: 2016-05-25
Locatie: London Aquatics Centre
Adres: Queen Elizabeth Olympic Park
Plaats: Londen
Land: Groot-Brittanië

Informatie

- Pool: 2
- Heat: 18
- Lane: 6
- Blue Cap

Vooraf (geschreven achteraf)

Naar het EK ben ik gekomen om in ieder geval veel ervaring op te doen hoe zo'n evenement in elkaar steekt. En dan heb ik het over alles wat erbij hoort. Het reizen, andere leefomgeving waar je voor eten, drinken, slapen en intern reizen moet zorgen. Trainingen als die mogelijk zijn, de wedstrijd-dag zelf met andere voor-starts, regels, hectiek en wat er allemaal maar bij hoort.

Naast deze ervaringen op doen vond ik het ook wel tijd om te pieken, tenslotte heb ik hier naartoe gewerkt en moet alles op zijn plaats gaan vallen en moet er minimaal een Persoonlijk Record in zitten.
Podiumplaatsen gezien het hoge niveau is niet realistisch, een goede klassering als Nederlander is dan waar je je het meest mee kan 'rijk rekenen'.

In de media
- website De Spatters: Chris Kouwenhoven bijt het spits af in Londen
- website Chris Kouwenhoven: 25 mei - Competition Day 800m - EMK Swimming London

Achteraf (geschreven een dag later)

Mijn eerste reactie gisteren in de Whatsapp groep was er één van grote teleurstelling. Ik was naar Londen gekomen om mijn all-time P.R. te gaan breken. Deze was weliswaar in een 25m bad gezwommen, echter ik vond toch wel dat ik zoveel progressie moest hebben geboekt dat deze haalbaar moest zijn.

Ik tikte aan met een 11'51 en dan is dat wel even zuur, ongeveer dezelfde tijd als op het NK in Eindhoven. Vandaag bleek dat het zeven tiende van een seconde sneller was dan in Eindhoven, dus officieel heb ik dan wel een P.R. gezwommen, namelijk die van een 50m bad.

De race zelf voelde niet lekker aan. De start vind ik gevoelsmatig veel beter gaan. Ik durf harder af te zetten en het onderwater deel is krachtiger geworden. Ongetwijfeld ziet het er van de kant nog steeds niet uit, maar daar ik de trainer over oordelen en de juiste aanwijzingen door aangeven.
Onderweg had ik geen enkele keer het Oempf gevoel dat ik lekker in mijn slag lag en flinke slagen kon maken. Varieren in de slag door een langere/kortere armslag, meer/minder benen gaf ook niet het gewenste effect. Ik kreeg zelfs negatieve gedachtes onderweg. Gelukkig mijzelf binnen 10m eraf kunnen praten. Het gaf alleen wel het signaal dat ik niet in mijn hum was.

Misschien is het wel de hele toestand eromheen waar je mee om moet leren gaan. Misschien had ik niet zoveel kilometers moeten maken op maandag en dinsdag (de schouders voelde onderweg wat zwaar aan). Ik heb overigens wel het gevoel dat ik in het dagritme zit door een paar dagen eerder aan te reizen, dat stukje hou ik er in ieder geval in voor komende evenementen.

Nu ik dit zo schrijf, valt "de p erin" langzaam van mij af. Vandaag maar eens wat anders gaan doen en dan vanaf vanavond weer met volle moed aan de 400 van morgen gaan werken.

In de media
- website De Spatters: EK het eerste resultaat
- website Chris Kouwenhoven: 25 mei - Competition Day 800m - EMK Swimming London

Baan 6 met blauwe badmuts. Vanuit camera-oogpunt is dat de baan juist boven de gele lijnen.

Summary
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie