Chris Kouwenhoven


EK Masters - Zwemmen - 50(m)

Begindatum: 2016-05-29
Einddatum: 2016-05-29
Locatie: London Aquatics Centre
Adres: Queen Elizabeth Olympic Park
Plaats: Londen
Land: Groot-Brittanië

Informatie

- Pool: 1
- Heat: 66
- Lane: 5

Video vanaf de tribune.

Video van het officiele kanaal

Verslag

Ik kan terug kijken op een zeer enerverende 50m.

"Man man man, wat een gejaag" had ik in de WhatsApp groep achtergelaten. Vanaf het moment dat je uit de Queue buiten wordt losgelaten en naar binnen toe wordt gedreven lijkt het net op een schapendrijf wedstrijd. Snel naar de omkleedruimte, omkleden (je leert al heel snel dat je met zwembroek aan richting zwembad moet gaan), in de doucheruimte verzamelen om zo snel mogelijk en vooraan mogelijk te staan, zodat je heel vlot aan het inzwemmen kan beginnen.
In no-time liggen er 20 mensen in je baan, waarbij de helft vindt dat ze langer aan de lijn moeten blijven hangen dan daadwerkelijk zwemmen.
10 minuten later wordt je er weer uitgejaagd en hobbel je zo snel mogelijk naar de call room om je om te kleden naar wedstrijd zwembroek. De rest komt er ook al aan, dus kont aan kont sta je uiteindelijk.

Degenen die pas over een kwartier aan de beurt zijn vinden het nodig om vooraan bij de wedstrijdtafel te staan, zodat de eerdere heats er steeds omheen moeten.

Vervolgens wordt je heat omgeroepen, mag je 10 seconden plaatsnemen op een stoel en vervolgens iedere 40-45 seconden een stoelrij opschuiven. Zitten is er niet bij. Je zet je tas op de stoel, blijft staan en ondertussen doe je de volgende handeling. Ik had terug geteld, dat ik bij de laatste rij mijn shirt uitdeed, de rij ervoor badmuts op, de rij daarvoor zwembril op en achter het startblok de zwembroek strik goed strak. Dat hield een beetje het ritme erin.

Voor je het weet sta je op het startblok en veel sneller dan normaal krijg je je "take your marks" en voor je het goed en wel beseft wat er de laatste paar minuten allemaal is gebeurd wordt je het water alweer uitgefloten en dien je je te gaan douchen.

Conclusie: 50m vind ik prachtig om te zwemmen, maar tijdens zo'n toernooi als er 183 heats zijn, met 10 mensen per heat, dus in no-time er 1830 mensen doorheen gejasd worden, nee bedankt.
De 50m wil ik heel graag op mijn eigen manier, een kwartier vantevoren beginnend voorbereiden om echt in de flow te komen en met zo'n groot (en geweldig!!) toernooi lukt mij dat gewoon (nog?) niet. Ik hou het bij de wedstrijden in Nederland om dit te doen en wellicht op een NK nog.

Live Timing

Open in een nieuw venster

Op het tabblad [Summary] kun je de leeftijdscategory filteren. Ik val in 45-49


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie